10 april – Het is weer Rokjesdag!


 
Wat hebben de mannen hier naar toegeleefd zeg, Rokjesdag! Trouwens niet alleen mannen, ook meer dan genoeg vrouwen. En dan niet vanwege het feit om zelf een rokje te dragen maar om gewoon lekker relaxed op een terrasje te gaan zitten en te kijken naar wat er voorbij komt huppelen.

Maar heet het eigenlijk wel Rokjesdag? Zie namelijk op Twitter de variant “Rukjesdag” regelmatig langs komen. Ook las ik dat iemand het “Sandalendag” noemde. Nou ik weet één ding zeker, ik kijk liever naar een vrouw in een rokje dan naar een man met of zonder witte sokken in zijn sandalen.

Het is weer Rokjesdag!

Martin Bril, columnist en schrijver, was niet de uitvinder van de term “Rokjesdag” maar heeft deze wel bekend gemaakt in Nederland. Zijn definitie is: “Rokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen”.

Ik ken sowieso één vrouw die daar niet aan mee gaat doen, dat ben ik namelijk. Normaal gesproken draag ik al geen rok of jurk, ben ik geen type voor. Maar buiten dat bezit ik een paar melkflessen. Dat is misschien nog eens niet het ergste maar ik heb me een paar bovenbenen waar je u tegen zegt, zak je af naar beneden dan kom je de knotsknieën tegen en dan volgen ook nog eens de klapkuiten. Dus tja, wat moet ik met een rokje? Ik zou pardoes alle mannen en vrouwen op het terrasje een hartverzakking bezorgen als ik vandaag in een rokje langs flaneer. Niet doen dus, ik heb compassie met u allen.

Rokjesdag?

Eigenlijk zou het “Rokje met daaronder Blote Benen Dag “ moeten heten, want een rokje an sich kun je het hele jaar dragen, toch? Wat ik wel hoop is dat er géén vrouwen/meisjes denken dat het esthetisch verantwoord is om onder een ( mini ) rokje UGG’s te dragen want dat is toch echt géén gezicht.

En wat mij betreft mag je ook hotpants dragen op Rokjesdag, doet aan het uitzicht niets af. 😉

Deel dit bericht