1 november – Movember | Dag van de Dode Links | Allerheiligen | Nederland Leest | Week van de Dialoog | Wereld Veganisme Dag

Movember

November is Movember! Mannen willen of kunnen niet zo makkelijk praten over typische mannenziekte zoals prostaatkanker en teelbalkanker of depressie of zelfmoord. Juist hierdoor worden de klachten vaak te laat ontdekt en dat gegeven zetten Adam Garone en Travis Garone aan het denken. Zij wilde op een ludieke manier de gezondheid van mannen onder de aandacht brengen. De kijk op de gezondheid van mannen moest veranderen. Zodoende kwamen zij op het idee om een wedstrijd te organiseren waarbij mannen een maand lang hun snor moesten laten staan. Changing the face of men’s health werd hun motto.

Op 1 november 2003 begon de eerste wedstrijd met 30 deelnemers. Nu hebben miljoenen mensen zich aangesloten bij de Movember Foundation en zijn er sinds 2003 1.250 projecten gericht op prostaatkanker, teelbalkanker, psychische gezondheidsproblemen en lichamelijke inactiviteit gefinancierd.

Laat jij ook je MO staan?

Ook in Nederland is Movember een maand die niet meer weg te denken is. Ook hier laten duizenden mannen ( en sommige vrouwen) in november hun snor staan. En hoe meer Mo Bros en Mo Sistas meedoen hoe meer mannen bereikt worden. De mannen verkeren in een gezondheidscrisis; dat staat tenminste te lezen op de website.

Als je ook een Mo Bro of Mo Sista wilt worden dan volg je het 3 stappen plan:

  • schrijf je in en begin op 1 november met een glad geschoren gezicht
  • laat je snor gedurende de 30 dagen van november staan en koester de haren op je bovenlip
  • vergroot de bewustwording en werf fondsen voor de gezondheid van de man

Dag van de Dode Links

Ken je dat frustrerende gevoel dat je krijgt wanneer je op een link klikt en dan “pagina niet gevonden” ziet? Super irritant voor de bezoeker maar dodelijk voor een website. Geen nood, daarvoor is nu Dag van de Dode Links opgericht. Iedereen kan op dagvandedodelinks.nl gratis checken welke doodlopers zijn/haar website bevat.

Waarom op 1 november?

Voor het succes van een website is het checken van dode links het hele jaar door van levensbelang. De initiator van Dag van de Dode Links, HVMP Internet Marketing, wil met deze dag daar meer aandacht voor genereren. Waarom op 1 november? Directeur Michel Droog legt het uit: “Wij laten ons al sinds onze oprichting graag inspireren door Mexico en de Maya-cultuur en op 1 november vieren de Mexicanen het feest Día de los Muertos, de Dag van de Doden. Vandaar”.

Allerheiligen

Op Allerheiligen herdenkt de Katholieke Kerk haar martelaren en heiligen die geen eigen feestdag of gedachtenis hebben. In de protestantse kerk daarentegen worden Allerheiligen en Allerzielen niet gevierd. Allerzielen niet omdat ze de leer van het vagevuur ontkent en Allerheiligen niet omdat ze heiligenverering afwijst.

Leuke bijkomstigheid (of niet): in België en Duitsland is Allerheiligen een vrije dag. Dit is geen nieuwtje voor alle mensen die in de grensstreek wonen en werken in de detailhandel en horeca. Tis dan namelijk overal enorm druk en winkels draaien vandaag dan ook top omzetten.

Onderstaande topics worden vandaag ook gevierd:

Deel dit bericht