1 mei – Dag van het Basisinkomen | Dag van de Arbeid | Zonnebloemdag | Inbraakpreventie Weken

Dag van het Basisinkomen

De voorstanders van een basisinkomen hebben voor 1 mei weer een andere naam bedacht, zij noemen 1 mei: “Dag van het Basisinkomen”. Een dag waarop mensen wereldwijd de straat op gaan voor een basisinkomen; een gegarandeerd inkomen zodat burgers geen honger meer hoeven te lijden en/of in armoede hoeven te leven.

Dag van de Arbeid

Dag van de Arbeid of Feest van de Arbeid zoals de Belgen 1 mei noemen, is een dag die in veel landen bol staat van tradities én een doorbetaalde vrije dag is, behalve in Nederland. Tenzij je tot het exclusief clubje ambtenaren behoort, medewerker van een vakbond bent, bij een bank werkt of beurshandelaar bent, dan heb je wel een doorbetaalde vrije dag. Op de BES-eilanden is 1 mei trouwens wel een officiële feestdag.

Traditiegetrouw waren er in Nederland op 1 mei geen militaire parades of grote feesten, wel werd er tot eind jaren tachtig door de CPN (Communistische Partij Nederland) op 1 mei een jaarlijkse betoging in Amsterdam georganiseerd. Dat was het “wapenfeit” in Nederland.

Museumplein Amsterdam

De FNV organiseert voor vandaag een protestmars door Amsterdam. Een mars voor een eerlijk salaris, een goed contract en voor een fatsoenlijk pensioen. Het programma begint om 14.00 op het Museumplein. Om 15.00 uur start de ongeveer 2,5 kilometer lange mars naar de Dam.

Waarom meelopen in een protestmars?

Heel simpel, het is tijd voor verandering! Meer vaste banen in plaats van flexbanen en naar mijn bescheiden mening is het tijd voor het aanpakken van discriminatie (pesten), voor gendergelijkheid, en het serieus aanpakken van alle grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Heeft het lopen van een protestmars wel zin? Ja zeker, door massaal de straat op te gaan kunnen we veranderingen bereiken. Denk maar aan de strijd voor de 8-urige werkdag, doorbetaling bij ziekte, de kinderopvang of de afschaffing van het minimumjeugdloon. Kom in actie! Strijd mee!

Zonnebloemdag

Wat klinkt dat lief een zonnebloemdag, je zou bijna spontaan bloemen in je haar doen en op blote voeten op een grasveld gaan dansen. Maar zou je dat nog doen als je weet hoe deze internationale dag in het Engels heet? International Sunflower Guerrilla Gardening Day! Dat is de titel van de “dag van” die Richard Reynolds in 2008 bedacht. Wat is guerrilla gardening? Guerrilla gardening is: het illegaal aanleggen van tuintjes op verwaarloosde plekken in een stedelijke omgeving. Dus wat gaan we op Zonnebloemdag doen? Juist, wij gaan illegaal zonnebloempitten planten.

Inbraakpreventie Weken

In 30 seconden is een inbreker binnen en heeft maar 5 minuten nodig om je huis leeg te halen. Als je dit weet dan zorg je er voor dat als je de deur uitgaat je in ieder geval toch alles op slot doet? Zeker de achterdeur want 36% van de inbraken gaat via de achterdeur. En op meer dan de helft van die achterdeuren zit hang- en sluitwerk dat vrij gemakkelijk open te breken is. Het vertraagt de inbreker met slechts 90 seconden. Geschrokken ? Ga naar inbraakmislukt.nl en doe de InbraakPreventieCheck.

Deel dit bericht