afbeelding versterkt werelddag van de vreugde

1 augustus – Werelddag van de Vreugde | Nationale Mosterddag | Vegan Potluck Day | International Childfree Day | Wereld Middelvinger Dag | Wereldlongkankerdag | World Wide Web Day | Wereld Borstvoeding Week | Internationale Week van de Assistentiehond


Werelddag van de Vreugde

Elk jaar wordt op 1 augustus Werelddag van de Vreugde gevierd. Een initiatief om het leven te vieren dat de Colombiaan Alfonso Becerra in 2010 presenteerde tijdens het First Congress of Chilean Cultural Management. De Werelddag van de Vreugde is een dag om na te denken over het belang van het kennen en hebben van vreugde in ons dagelijks leven, hoe ermee om te gaan en hoe te leren om vreugde te delen met de mensen om ons heen.

Een oprechte glimlach naar de persoon die je passeert of een liefdevolle knuffel voor een familielid zijn enkele van “de kleine dingen die het doen” om onze harten en de harten van anderen met vreugde te vullen. Werelddag van de Vreugde wordt in ten minste veertien landen gevierd, waaronder Chili, Brazilië, Spanje en Argentinië

Hoe krijg ik vreugde in het leven?

Stop met zoveel op je problemen te focussen en besluit meer tijd met je dierbaren door te brengen en waardeer de tijd die je met hen doorbrengt, genietend van elk moment. Om vreugde te voelen, moet je wel een positieve levenshouding hebben en kunnen genieten van de “kleine dingen in het leven”. Zoals daar zijn:

 1. genoeg tijd nemen voor ontspanning
 2. voldoende slapen
 3. sporten
 4. vijf betekenisvolle relaties hebben
 5. er lekker op uit trekken
 6. veel lachen
 7. je omringen met gelukkige mensen

Kortom, het recept voor geluk is simpel: besteed tijd aan wat je leuk vindt, verwaarloos je slaap niet, doe aan sport, heb vrienden, ga het huis uit, lach veel en omring je met gelukkige mensen. Dit zijn acties die binnen ieders bereik liggen, die zonder mate kunnen worden beoefend!

Nationale Mosterddag

Het zou logisch zijn als ik op Nationale Mosterddag het over mosterd heb. Maar voordat ik van wal steek moet ik wel even melden dat deze Nationale Mosterddag niet een Nederlandse nationale dag is. Terwijl mijn inziens Nederland toch echt wel haar eigen Mosterddag verdiend. Want wist jij dat in Nederland omstreeks de 13e eeuw bij sommige plechtigheden al mosterd werd gebruikt? Of dat er globaal genomen tussen1850 en 1925 in Nederland mosterdzaad werd verbouwd? Afijn, wil je meer weten over de geschiedenis van mosterd en hoe mosterd wordt gemaakt dan kan ik je van harte het Mosterdmuseum in Doesburg aanbevelen.

Vegan Potluck Day

Vegan Potluck Day 2021 gaat op 6 locaties door! Wel met in acht neming van voorzorgsmaatregelen, dat lijkt me logisch maar zal het toch even benoemen:

 • ga niet met z’n alle binnen zitten
 • maak niet te grote groepen
 • neem de 1,5 meter maatregel in acht
 • iedereen neemt zijn/haar eigen eten/drinken/bestek/borden meenemen

Voor de niet ingewijden het antwoord op de vraag: wat is een potluck? Bij een potluck neemt iedereen wat lekkers te eten of te drinken mee en dat wordt dan gezamenlijk genuttigd. Dit kan iets uit eigen keuken zijn, maar ook iets wat je gekocht hebt. Je kan het vergelijken met een picknick, alleen nu neemt iedereen wat mee. Een vegan potluck betekent dat alle gerechten 100% plantaardig zijn.

Welke dagen en weken staan er vandaag nog meer op het menu?

Deel dit bericht