9 maart – Commonwealth Day | Week van het Huiswerk | Week zonder Vlees | Wereld Zoutconsumptie Bewustwording Week | Brain Awareness Week | Week van de Parken

Commonwealth Day

De Commonwealth Day vindt iedere tweede maandag in maart plaats en wordt gevierd in Westminster Abbey. Het is een dag waarop stilgestaan wordt bij de speciale band die alle meer dan 50 onafhankelijke soevereine staten met elkaar hebben. Eén ding hebben zij allen gemeen, de Britse koningin Elizabeth II wordt gezien als het symbolisch hoofd van de Commonwealth of Nations (het Gemenebest van Naties). De Commonwealth Day van dit jaar zal worden overschaduwd door en de boeken in gaan als het laatste officiële optreden waaraan de Duke en Duchess of Sussex meedoen. Eerder dit jaar hadden Harry en Meghan aangegeven uit de Britse koninklijke familie te stappen.

Megxit

De wens van Prins Harry en zijn echtgenote Meghan voor een onafhankelijker leven is uiteindelijk geresulteerd in een heuse “Megxit”. Dat houdt in dat ze vanaf 1 april geen geld meer ontvangen van het Britse Koninklijk Huis, dat ze geen gebruik meer mogen van hun koninklijke titels en dat ze hun opgerichte merk “Sussex Royal” moeten opgeven. Op papier blijft Harry nog wel prinselijk en koninklijk.

Week van het Huiswerk

Vorig jaar vierden we voor de 1e keer Dag van het Huiswerk. Klaarblijkelijk was dat zo’n succes dat initiatiefneemster Drs. Ankie Remijn heeft besloten om er een hele week van te maken. Met Week van het Huiswerk wil Ankie Remijn meer aandacht genereren voor de prestatiedruk en keuzestress waar middelbare scholieren mee te maken hebben. Naast onder andere financiële zorgen, tijdsdruk, tentamens en eenzaamheid zorgen prestatiedruk en keuzestress voor mentale druk en psychische klachten. Uit onderzoek van de landelijke studentenvakbond (LSVb) blijkt zelfs dat een op de drie studenten (34,6%) een verhoogde kans op een burn-out heeft. Klik hier voor het gehele onderzoeksrapport.

De Salamitactiek

Mentoren op middelbare scholen geven aan dat stress over schoolwerk het meest urgente probleem is dat opgelost dient te worden. Week van het Huiswerk wil een hulpmiddel zijn om die stress te verminderen. Ouders/verzorgers/opvoeders zullen ook hun steentje moeten bijdragen. Een puber heeft hun hulp nodig bij het plannen van huiswerk. Waarom? Omdat het brein van een puber nog niet instaat is om dat zelfstandig te doen. Gelukkig geeft Drs. Ankie Remijn aankomende woensdagavond het huiswerk-event Huiswerk? Geen probleem!. Op die avond geeft zij tips (zoals de salamitactiek) hoe je je kind effectief en efficiënt kunt helpen met huiswerk. Helaas is dat alleen maar in Delft.

Op 9 maart beginnen nog meer (bewustwordings-) weken:

Deel dit bericht