foto ondersteunt kater dag

8 augustus – Internationale Kater Dag | Wereld Kattendag | Dag van het Vrouwelijk Orgasme | Dance Valley 2020

Internationale Kater Dag

Internationale Kater Dag heeft niks te maken met onderstaande Wereld Kattendag. Als ik International Hangover Day zeg weet jij hoogstwaarschijnlijk waar deze dag voorstaat. Juist ja, een kater! Voor de Miss Marple’s en Sherlock Holmes’ onder ons zal het geen verrassing zijn dat Kater Dag een dag na Bierdag is. Mocht je gister de “dag van” goed hebben gevierd dan zul je Kater Dag vandaag wel voelen. Heb je last van beukende hoofdpijn, droge mond, nadorst, misselijkheid, braken, vermoeidheid, slap gevoel of overgevoeligheid voor geluid en licht? Dan heb je Bierdag prima geconsumeerd. Welkom Kater Dag!

Wereld Kattendag

Of je het nu Wereld Kattendag noemt of Internationale Kattendag het is natuurlijk bij uitstek dé dag om je kat eens extra te verwennen. Maar pas op met teveel aaien, niet ieder kat vindt het heerlijk. Katten kunnen er gestrest van raken, zeker als ze in een huishouden wonen waar zij de enige kat zijn.

Wat moet je doen met een aanloopkat? De meeste dierenliefhebbers onder ons zullen de kat eten geven en in huis nemen. De (verdwaalde?) kat vindt dit prima want hij/zij krijgt eten en aandacht en zal niet zo gauw de behoefte hebben om terug naar huis te gaan. Kijk op amivedi.nl als je denkt dat de aanloopkat een verdwaalde aanloopkat is.

Nederlandse spreekwoorden en gezegden:

  • als de kat van huis is, dansen de muizen (op tafel )
  • een kat in het nauw maakt rare sprongen
  • als katjes muizen, mauwen ze niet
  • om der wille van de smeer, likt de kat de kandeleer
  • het eerste gewin is kattengespin
  • tis gelijk of men van (of door) de kat of de kater (hond) gebeten wordt

Dag van het Vrouwelijk Orgasme

Vandaag is het “International Female Orgasm Day”, oftewel Internationale Dag van het Vrouwelijk Orgasme. Niet te verwarren met Wereld Orgasme Dag (21 december). Nee, vandaag vieren we dat iedere vrouw recht heeft op het bereiken van een seksueel hoogtepunt. Helaas vindt nog niet iedere partner het noodzakelijk of belangrijk dat de vrouwelijke seks partner ook een orgasme heeft. Ik heb me laten vertellen dat wereldwijd gezien slechts een derde van de vrouwen daadwerkelijk ooit een orgasme heeft gehad tijdens een heteroseksuele vrijpartij.

Je bent dus echt niet de enige vrouw die het moeilijk vindt om tot een hoogtepunt te komen. Tenzij je een lesbienne bent. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat lesbiennes vaker een orgasme hebben.

Día Internacional del Orgasmo Femenino

Dankzij wethouder Arimateia Dantas uit Esperantina (Brazilië) vieren we sinds 2006 op 8 augustus de Dag van het Vrouwelijke Orgasme. Met recht hét hoogtepunt onder de “dagen van”.

Het verhaal gaat dat hij Día Internacional del Orgasmo Femenino in het leven heeft geroepen als goedmakertje voor zijn vrouw. Of hij nu in gebreke is gebleven of buiten het potje heeft gepiest is mij niet helemaal duidelijk geworden, maar doet het er toe? Hij heeft ons vrouwen een reden gegeven om 8 augustus de hele dag door te brengen in bed. Of waar je maar wilt zijn om het moment suprême te beleven. Toch jammer als je moet werken. Alhoewel…😉

Door COVID-19 afgelast, verzet of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht