afbeelding versterkt dag van de erectie

7 maart – Nationale Dag van de Erectie | Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel | International Badge Day | Wereld Tennis Dag | Nationale Cornflakes Dag | Nationale Week Zonder Vlees | Nationale Week van het Huiswerk

Nationale Dag van de Erectie

Het zal je niet verbazen dat op Dag van de Erectie heel Twitter stijf zal staan met lullige opmerkingen, zeker omdat Dag van de Erectie ook nog eens in Week Zonder Vlees valt. En wat het zo ideaal maakt is dat je niet bijster creatief met taal hoeft te zijn om een paar slappe grappen over Dag van de Erectie te maken. Maar als ik man zou zijn zou ik toch niet al teveel harde grappen maken over Dag van de Erectie. Want 50% van alle mannen boven de 40 krijgt ooit te maken met impotentie of erectieproblemen.

Waardoor ontstaan erectie problemen?

Problemen met het krijgen van een erectie ontstaan door lichamelijke of psychische oorzaken. Eveneens hebben medicijngebruik, roken, gebruik van drugs, overmatig alcoholgebruik, overgewicht een negatieve invloed op de prestaties van de pielemuis. Nu las ik op de website hoorzaken.nl dat onderzoekers een verband hebben ontdekt tussen tinnitus en erectieproblemen. Maar meteen daar achteraan lees ik: wil natuurlijk niet zeggen dat tinnitus erectieproblemen veroorzaakt of andersom. Wat de onderzoekers vonden is dat tinnitus en erectieproblemen wel vaker samengaan. Andere lichamelijke en/of psychische oorzaken kunnen daar de oorzaak van zijn. Tja, wat heb je dan aan zo’n onderzoek. Worden geen harde tastbare feiten op tafel gelegd.

Dag van de Cornflakes

Het is niet helemaal duidelijk of Dag van de Cornflakes alleen maar een Amerikaanse nationale of een internationale dag is, maar goed laten we niet lullig doen en toch er aandacht aan schenken. Wat wel een grappig feitje is op Dag van de Erectie is dat Harvey Kellogg niet zo van de seks was. Als zevendedagsadventist leefde hij celibatair en deelde zijn slaapkamer niet met die van zijn vrouw. Vrij logisch dat ze daarom ook geen biologische kinderen hadden. Ze waren wel pleegouders van maar liefst 42 kinderen.

Kellogg was er heilig van overtuigd dat seks slecht voor je was, masturbatie was zelfs nog erger. Je kon er tientallen kwalen van krijgen, van stemmingswisselingen tot aan stijve gewrichten. Maar van masturberen word je volgens Kellogs niet blind. Das weer een meevaller.

5e editie Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Zoals je wel geraden zult hebben is het tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel de bedoeling dat je geen vlees of zuivel naar binnen werkt. Je wordt uitgedaagd op zoek te gaan naar (plantaardige) alternatieven. Met de hoop dat je gaat ontdekken dat vegetarisch eten lekker is en makkelijk klaar te maken. En in plaats van melk van de koe melk van de plant te gaan drinken. Week Zonder Vlees & Zuivel promoot een meer plantaardig eetpatroon waarbij vlees én zuivel afgewisseld worden met vegetarische en plantaardige alternatieven.

Impact van zuivel*

Wanneer je als volwassene een week lang geen vlees eet, bespaar je in zeven dagen 101 liter water, 79 km autorijden aan CO2-uitstoot en 770 gram dierenvlees. Als je daarnaast ook een week lang geen zuivel eet, bespaar je maar liefst 150 liter water, 121 km autorijden aan CO2-uitstoot en 3,2 kg vlees en zuivel. Deze besparingen zijn door middel van een cradle to end of life levenscyclusanalyse doorgerekend door Blonk Consultants, rekening houdend met de nieuwste voedselconsumptiepeiling van het RIVM. Het volledige rapport is hier te vinden.

*(tekst afkomstig van weekzondervlees.nl)

Dan zijn er nog 2 dagen die ook graag een beetje aandacht willen

Deel dit bericht