7 maart – Landelijke Luizendag | Wereld Wiskundedag | Kinderkunstweek

Landelijke Luizendag

Hallo allemaal: daar is tie weer de Landelijke Luizendag Ook dit jaar weer georganiseerd door het Landelijk Steunpunt Hoofdluis in afstemming met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat de hoofden van alle kinderen na een schoolvakantie van minimaal één week worden gecontroleerd op de aanwezigheid van hoofdluis en/of neten, dat kan ik begrijpen. Maar dat de Landelijke Luizendag twee dagen later pas wordt gehouden is voor mij een raadsel. Hoofdluizen hebben nu alweer twee dagen de kans gehad om vrolijk van hoofd naar hoofd te springen.

Afijn, eergisteren hebben leerlingen een folder met instructies van het Landelijk Steunpunt Hoofdluis gekregen die ze (als het goed is) aan hun ouders hebben gegeven. Nu was het de bedoeling dat alle ouders gisteren thuis de kinderen gingen uitkammen en dat vandaag de kinderen door het luizenteam op school nog een keer worden gecontroleerd. De hamvraag van de dag: is iedereen weer luizenvrij?

Wereld Wiskundedag

Het World Education Games-team organiseert, in samenwerking met UNICEF,  de Wereld Wiskundedag (World Maths Day). Dit is ’s werelds grootste gratis online onderwijscompetitie waaraan wereldwijd tot 4 miljoen studenten deelnemen. De competitie meet je snelheid in rekenvaardigheden op het Live Mathletics-platform. De topscores worden weergegeven op een live “Hall of Fame”. Klik hier voor meer informatie.

Nationale Kinderkunstweek

De Zeeuwse Kinderkunstweek (KKW) is een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Kinderkunstweek waar alle scholen voor basis- en speciaal onderwijs aan kunnen meedoen. Na vijf jaar alleen in Zeeland nemen dit jaar voor het eerst ook scholen uit andere provincies deel. Prima idee, want kunst is uiteindelijk voor iedereen!

Doel Kinderkunstweek*

Gedurende de Kinderkunstweek worden kinderen een week lang gestimuleerd om bijvoorbeeld een atelier binnen te stappen om kunst te beleven en te ervaren en/of meedoen aan een workshop. Alle scholen voor basis- en speciaal onderwijs kunnen hier aan meedoen. Een week kunst kijken en doen! Thema: Dieren in de kunst. Een boel beesten. Wat is eigenlijk het exacte doel van de Kinderkunstweek?

  • kinderen (4-12 jaar) kennis laten maken met moderne en hedendaagse beeldende kunst
  • kunst laten beleven met het accent op creativiteit, samenwerken, zelfreflectie en kritisch nadenken en kijken
  • leerkrachten handvatten geven om dit te realiseren
  • activiteiten bieden voor binnen en buiten de school en voor in de vrije tijd
  • musea, galeries, kunstenaars en culturele instellingen actief bij de KKW betrekken
  • kinderen enthousiast maken om zelf kunst te gaan verzamelen
  • de KKW een structurele plaats geven binnen het cultuureducatieplan

(*bron: Stichting Kinderkunstweek)

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.