uitlichten dag van het sprookje

7 juli – Dag van het Sprookje | Wereld Chocoladedag | Wereldwijde Dag van Vergiffenis

Twee van de drie afbeeldingen zijn afkomstig van de reisblog Followmyfootprints.nl

Dag van het Sprookje

Natuurlijk komt het idee van Dag van het Sprookje uit de koker van de Efteling, dat kan gewoon niet anders. Sprookjes en Efteling horen bij elkaar, net zoals yin en yang. De datum 7 juli is niet random gekozen voor Dag van het Sprookje. Het getal zeven wordt namelijk veel gebruikt in sprookjes, denk maar aan de Zeven Dwergen, de Zevenmijlslaarzen of De wolf en de zeven geitjes. Sinds 2006 wordt aan Dag van het Sprookje vrij consequent jaarlijks aandacht besteed. Wat staat er op de rol voor 2020? Ik heb het gevraagd, en eigenlijk weet je het antwoord al. Dit jaar zal er vanuit de Efteling niks bijzonders plaatsvinden rondom de Dag van het Sprookje. Stiefkindje Corona heeft de boel verpest.

Wereld Chocoladedag

Er zijn 2 chocoladedagen die wereldwijd op de agenda staan, 7 juli en 13 september. Als ik het allemaal goed begrepen heb is het verschil het volgende: op 7 juli 1550 werd chocolade voor het eerst in Europa geïntroduceerd en 13 september staat in de boeken als de geboortedag van Milton S. Hershey. Hij was een Amerikaanse banketbakker en filantroop maar bovenal was hij de oprichter van de Hershey Chocolate Company. Dat is de reden dat de Amerikaanse Nationale Banketbakkers Association heeft besloten om van 13 september dé Internationale Chocoladedag te maken.

Chocoladefestival

Helaas is heeft de organisatie van het chocoladefestival van Zuthpen moeten besluiten om het chocoladefestival van dit jaar af te blazen. De nieuwe datum is 26 september 2021. Wat je ook niet mag missen als chocoladeliefhebber zijn het Chocoa Chocolade Festival in Amsterdam op 20 en 21 februari en in 2021 het chocoladefestival in Hattem (2-jaarlijks evenement). De genoemde data voor de festivals zijn vanwege COVID-19 onder voorbehoud.

Salon du Chocolat

Dit jaar werd in Brussel een 3-daags choco-evenement georganiseerd, het Salon du Chocolat. Met maar liefst meer dan 100 deelnemers waar 15.900 chocoladeliefhebbers op af kwamen. Dit concept trekt de wereld rond. Sinds de eerste in 1994 heeft Salon du Chocolat maar liefst 17 landen verspreid over 4 continenten aangedaan. En heeft het gigantische bezoekersaantal van 11.5 miljoen getrokken. Ben je een chocoladeliefhebber dan mag je de volgende eigenlijk niet missen.

Wereldwijde Dag van Vergiffenis

In 1994 hing de christelijke filantropische organisatie “The Christian Embassy of Christ’s Ambassadors” in het centrum van Victoria (British Columbia) een spandoek op waarop te lezen stond dat het die dag de Nationale Dag van Vergiffenis was. Deze dag kreeg zo veel media-aandacht dat de organisatie besloot de dag om te dopen tot Wereldwijde Dag van Vergiffenis om zo de boodschap tot over de landsgrenzen te verspreiden. Ben jij iemand die vind dat je niemand hoeft te vergeven denk dan aan wat Mahatma Gandhi hierover zegt: “The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong.

Oorsprong Internationale Dag van Vergiffenis

De Internationale Dag van Vergiffenis werd in 1996 door Robert Plath geïnitieerd om de helende kracht van het kunnen vergeven te eren. Hij koos de eerste zondag in augustus uit om de Wereldwijde Dag van Vergiffenis te houden, dit jaar zou dat op 6 augustus zijn. Of dat het doorgaat weet ik niet zeker.

Deel dit bericht