7 februari – Warmetruiendag | Clash Dag | Valentijnsweek | Week van de Euthanasie

Warmetruiendag

Op het moment van schrijven hadden al ruim 286.000 mensen zich op warmetruiendag.nl aangemeld als deelnemer van de 14e editie van Warmetruiendag. De organisator, Klimaatverbond Nederland, wil met deze actiedag bereiken dat mensen zich meer bewust worden van hoe makkelijk het is om energie te besparen en daardoor de CO2-uitstoot te verminderen. Elke graad omlaag bespaart 6 % energie en 6% CO2 uitstoot. Het motto van dit jaar is “Alles uit de kast, elke trui telt!”. Meedoen is simpel: zet de verwarming een paar graden lager en trek een warme trui aan. Hatsjikidee! Trek je mooiste trui aan en deel je foto met #warmetruiendag op Twitter, Facebook en Instagram.

Internationale Clash Dag

Internationale Clash Day is in 2013 in Seattle ontstaan. KEXP Morning Show presentator John Richards vond dat één Clash-nummer laten horen tijdens zijn radioprogramma niet genoeg was. Hij besloot de rest van zijn show alleen nog maar nummers van de Britse punkband The Clash te draaien. Zo kwam hij op het idee om 7 februari uit te roepen tot Internationale Clash Day.

De daaropvolgende jaren volgde veel radiocollega’s zijn voorbeeld en in 2019 was het aantal radiostations die meededen uitgegroeid tot meer dan 100, verspreid over de hele wereldwijd. Met de Internationale Clash Day krijgt de The Clash de erkenning voor hun blijvende muzikale invloed en hun sociaal maatschappelijke betrokkenheid.

Valentijnsweek

Wist jij dat de week voor Valentijnsdag zeven specifieke dagen heeft? De echte romantici onder ons natuurlijk wel. Zij hebben bijna een jaar lang uitgekeken naar de meest romantische week van het jaar. Ze popelen om los te gaan met als hoogtepunt natuurlijk 14 februari, Valentijnsdag. Wil je laten zien dat ook jij jullie relatie serieus meent dan zou ik de volgende data in je agenda noteren:

  • 7 februari – Dag van de Roos ( Rose day)
  • 8 februari – Aanzoek doen Dag (Propose day)
  • 9 februari – Chocoladedag (Chocolate day)
  • 10 februari – Knuffelberendag (Teddy Day)
  • 11 februari – Beloftedag (Promise Day)
  • 12 februari – Knuffeldag (Hug Day)
  • 13 februari – Kusdag (Kiss Day)

Wil je weten wat er per dag van je verwacht wordt in de Valentijnsweek dan verwijs ik je naar de blog van vorig jaar. Volg het stappenplan en dan beloofd volgende week vrijdag een top dag te worden.

Week van de Euthanasie

Euthanasie en hulp bij zelfdoding zijn twee verschillende begrippen. Bij euthanasie geeft een arts de patiënt een dodelijk medicijn. En bij hulp bij zelfdoding geeft de arts een dodelijk medicijn aan de patiënt die dat vervolgens zelf inneemt. Voordat een arts überhaupt ingaat op het vrijwillige verzoek tot euthanasie moet de arts zich houden aan regels die in de euthanasiewet staan beschreven. Eén van de regels is dat de arts er van overtuigd moet zijn dat de patiënt uitzichtloos en ondraaglijk lijdt. Maar een arts is niet verplicht om in te gaan op een euthanasieverzoek of hulp bij zelfdoding te verlenen. Net zoals de patiënt heeft de arts keuzevrijheid.

Tijdens de Week van de Euthanasie organiseert de NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde) in het hele land bijeenkomsten waarin dieper wordt ingegaan op de mogelijkheden die de euthanasiewet biedt om regie over je eigen levenseinde te houden.

Deel dit bericht