4 december – Internationale Spencer Vestival

Spencer

Als ik het woordje “spencer” zie staan dan krijg ik meteen een flashback naar de jaren ’70.
De spencer was in die tijd echt een mode dingetje,iedereen liep er mee. Maar dat is niet het enige waar ik aan denk, wat ook meteen in mijn gedachten omhoog komt is de Britse comedy “Some mothers do ‘ave em”. Deze serie was op Nederlandse tv van 1973 tot en met 1978 en had de titel “het zal je kind maar wezen”. De Belgen hadden het vertaald als “Moeders mooiste”.

Ik vond het hilarisch, Frank Spencer was het type man waarbij alles mislukte. Of het nu ging om een verstopte wc of om een baan zoeken en houden, alles mislukte. Een kluns eerste klas die zijn omgeving tot wanhoop dreef. Behalve zijn vrouw Betty, zij bleef onvoorwaardelijk in hem geloven.

International Sweater Vestival

Het “Vestival” werd in 2007 bedacht door Carolyn Johnson een verslaggeefster van de The Boston Globe en wordt gevierd op de tweede vrijdag na Thanksgiving. Natuurlijk is dit geen serieuze “dag van” maar deze dag is bedoeld als vrolijke parodie op alle “dagen van” met serieuze onderwerpen over ziektes of idealen. Het is simpel, deze dag gaat over alle mensen die een spencer durven te dragen.

Spencer? Er staat toch sweater?

Is inderdaad lichtelijk verwarrend maar de definitie van het Engelse woord sweater op de enige officiële website die over het Sweater Vestival gaat staat de volgende omschrijving: Fleece vesten met een rits, Goretex of andere moderne vocht afvoerende bodywarmers met veel zakken worden niet geaccepteerd. Sweaters zijn gewoon pullovers zonder mouwen gemaakt van bijvoorbeeld wol, katoen of mohair. Ze mogen ook nog knoopjes of glitters hebben maar absoluut géén leer! Met andere woorden: spencers!

Waarom een spencer?

Waarom niet zou ik zeggen. Een spencer dragen is niet echt vreselijk, toch? Iedereen kan het dragen of je nu een hipster of gothic bent, jong of oud. Het is vandaag gewoon “draag-een-spencer-dag”. Ik zeg maar zo, hoe fouter hoe beter want met een spencer kun je alle kanten op. Je maakt een statement met je blokjes spencer of met je sneeuwballen spencer. Eerlijk is eerlijk, als je een spencer draagt moet je toch wel lef hebben, niet dan?

Dus duik in je kledingkast of lade en duik die ene vergeten spencer op. Je zult er vast nog één hebben liggen.

Waarschuwing op SweaterVestival.com:

Een ieder die niet aan “draag-een-spencer-dag” meedoet zal worden gediscrimineerd en worden verbannen! 

Het is vandaag ook:

Internationale Dag van de Jachtluipaard en International dag van het behoud van de in het wild levende dieren.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.