drugscontroles

31 maart – Drugscontroles Dag | Back-Up Dag | Dag van Transgendervisibiliteit

4e editie Internationale Drugscontroles Dag

De initiatiefnemers van Internationale Drugscontroles Dag zijn organisaties die allemaal een actieve rol spelen bij het aanbieden van schadebeperkende diensten met betrekking tot middelengebruik. Zij willen met de Drugscontroles Dag bereiken dat drugsgebruikers zich meer bewust worden van wat zij slikken en/of spuiten. De initiatiefnemers sturen met deze dag aan op testen voor gebruik. Het meest betrouwbare resultaat krijg je als je de middelen (XTC, cocaïne, speed, ketamine, LSD, et cetera ) inlevert bij een inleverpunt. Daar wordt het verstuurd naar het laboratorium. Duurt een week voordat je het resultaat hebt.

Wanneer de gebruiker dit te lang vindt duren worden de zelftesten (bijvoorbeeld EZ Test en DopeTest) aangeraden. Het grote gevaar van een zelftest is dat de test een valse schijn van zekerheid kan geven. Als je enthousiast bent geworden om je drugs te laten testen voor gebruik dan moet ik je teleurstellen. Alle testservices zijn tot nader order vanwege COVID-19 gesloten.

Wereld Back-Up Dag

Wanneer heb jij voor het laatst een back-up gemaakt van al je belangrijke documenten, foto’s of filmpjes? Als jou antwoord hetzelfde is als die van mij dan is het maar goed dat het vandaag de Wereld Back-up Dag is. Deze dag is bedoeld om ons attent te maken op het belang van regelmatig een back-up maken. Geen onbelangrijke dag dus.

Liever voorbereid dan achteraf spijt

Niet alleen je smartphone kan worden gestolen, dat kan net zo goed gebeuren met je tablet, laptop of computer. Er zijn nog meer opties om alles kwijt te raken, je harde schijf crasht of alles raakt verwoest tijdens een brand of overstroming. Moet er niet aan denken dat zo iets gebeurt, dus: liever voorbereid dan achteraf spijt. Er zijn diverse mogelijkheden om een kopie te maken van alles wat je belangrijk vindt. Als je een beetje rond surft op Google dan vind je op verschillende websites informatie over hoe je een back-up kunt maken en waarmee.

Internationale Dag van Transgendervisibiliteit

Op 31 maart 2009 werd de eerste International Transgender Day of Visibility gevierd, een dag met de blik gericht op de positieve elementen in het leven van transgenders. Maar ook een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de discriminatie en de problematiek waarmee transgenders wereldwijd te maken hebben. De Internationale Dag van Transgendervisibiliteit hebben we te danken aan de Amerikaanse transgender activiste Rachel Crandall. Zij wilde een “feestdag” voor transgenders en niet alleen maar een “treurige doden herdenkingsdag” zoals de Transgender Day of Remembrance.

Deel dit bericht