afbeelding versterkt dag van de goede daad

3 april – Dag van de Goede Daad | Utrechtse Dag van de Filosofie | Chocolademoussedag | World Party Day | Wereld Waterdierendag

Dag van de Goede Daad

Op initiatief van zakenvrouw en filantroop Shari Arison werd in 2007 door de NGO Ruach Tova (“Good Spirit”), de eerste Dag van de Goede Daad gelanceerd en georganiseerd. “Ik geloof dat als mensen elkaar geen kwaad doen, niet zullen kwaadspreken en een goede daad verrichten, de cirkels van goedheid in de wereld zullen groeien”, zegt de Amerikaans-Israëlische Shari Arison. Good Deeds Day wordt omarmd door schoolkinderen, studenten, soldaten en werknemers van veel bedrijven. En ook door ik zei de gek.

De NGO Ruach Tova is een in Israël gevestigd nationaal vrijwilligerscentrum, en onderdeel van The Ted Arison Family Foundation, de filantropische tak van de Arison Group.

Wie doen er mee aan Dag van de Goede Daad?

Dag van de Goede Daad is de belangrijkste dag geworden om vrijwilligerswerk te doen en anderen te helpen. Vandaag draait het om iets belangeloos voor een ander te doen. In vijftien jaar tijd is het aantal deelnemers explosief gegroeid: van 7.000 Israëliërs in 2007 tot wereldwijd 1,5 miljoen vrijwilligers in 2021. Vorig jaar waren in 108 landen maar liefst 9.000 projecten. Wordt ook deelnemer en verricht een goede daad vandaag!

Kleine moeite, groot verschil.

Ik probeer elke dag een goede daad te doen. Dat kan heel klein zijn, zoals goede dag tegen een voorbijganger zeggen tot iemand belangeloos helpen met verhuizen. Dat laatste is voor mij geen optie maar gebruik ik het meer als voorbeeld. Tijdens de corona-crisis vliegen de goede daden ons om de oren. Landelijk worden er allerlei prachtige activiteiten uitgerold om de ouderen, de mensen in quarantaine, de eenzame onder ons te helpen. Maar je kunt het bijvoorbeeld zelf in het klein doen: ga een taart bakken en die delen met je naaste buurtjes, of boodschappen doen voor een 80-plusser, grasmaaien bij iemand die in quarantaine zit of laat iemand voor in de rij bij de kassa. Het zijn de kleine dingen die het doen, precies dat waar Saskia & Serge al in 1972 over zongen.

Waar staat de dag vandaag de dag?

Tegenwoordig is het een wereldwijde beweging van mensen en organisaties die zich inzetten om elke dag goed te doen. Zij komen jaarlijks op de Dag van Goede Daden bijeen, en gebruiken die dag als startpunt om aan weer een nieuw jaar te beginnen om elke dag iets goed te doen. Ze zijn een netwerk van vrijwilligers die ervoor kiezen om evenementen te organiseren, samenlevingen te verbeteren, en bronnen en inspiratie te delen. Allemaal gebaseerd op het simpele idee dat elke persoon iets goeds, groot of klein, kan doen om het leven van anderen te verbeteren en de wereld positief te veranderen

Naast een goede daad doen vandaag blijven er 4 dagen over

Deel dit bericht