26 september – NL Speaks! op Europese Dag van de Talen | Internationale Dag voor het Onbekende Kind | Internationale Dag voor de Totale Afschaffing van Kernwapens | Wereld Anticonceptiedag | Week van de Pijn

NL Speaks! op Europese Dag van de Talen

NL Speaks! Is een jaarlijks terugkerend evenement dat aansluit bij de doelstellingen van de Europese Dag van de Talen. NL Speaks! ondersteunt scholen bij hun activiteiten en geven ideeën en hebben zelfs complete draaiboeken klaarliggen. Op de website van NL Speaks vind je ideeën voor activiteiten. Wil je jong volwassenen de beste kans op werk of studeren in een ander Europees land geven dan is het meertaligheid echt een pre. Engels alleen is tegenwoordig niet meer genoeg! Dus doe mee aan NL Speaks!

Internationale Dag voor het Onbekende Kind

Bij het Nationaal Verstrooiveld Delhuyzen nabij Arnhem werd op 26 september 2004 het “groeiende” Internationaal Monument voor het Onbekende Kind officieel onthuld door prinses Irene. Met dit monument wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor kinderen die aan de schaduwkant van het leven staan en te vroeg zijn overleden.

Elke tweede zondag in december wordt tijdens Wereldlichtjesdag bij het monument vanaf 18.45 kaarsjes aangestoken en de namen genoemd van overleden kinderen, uiteindelijk zullen om 19.00 alle kaarsjes branden.

Dag voor de Totale Afschaffing van Kernwapens

Het blijft een nobel streven om de wereld kernwapen vrij te maken, maar hoe groot is de kans dat dit ook zal gebeuren? Sinds ongeveer twee jaar is er weer sprake van een wapenwedloop; Rusland zegt dat de NAVO hen dwingt om nieuwe kernwapens aan te schaffen en zelfs de Krim te annexeren. De NAVO zegt op haar beurt weer dat Rusland met zijn expansiedrift de NAVO dwingt om in de Baltische Staten en Polen extra troepen te stationeren. Het aloude bekende vingertje wijzen en spierballen tonen is weer begonnen, het doet me zo aan de jaren ’80 denken………

Wereld Anticonceptiedag

De missie van Wereld Anticonceptiedag is jongeren beter te onderwijzen over de gezondheidsrisico’s (soa’s) van onveilig vrijen maar ook over anticonceptiemiddelen en hoe ze te gebruiken zodat ongewenste zwangerschappen tot het verleden behoren.

Wist je dat in Nederland jaarlijks 30.000 vrouwen ongewenst zwanger raken? Wist je dat er in 2015 bij bijna 23.500 mensen een soa (seksueel overdraagbare aandoening) werd vastgesteld? Best een goed idee zo’n Anticonceptiedag!

Week van de Pijn: 26 september – 1oktober 2016

De Week van de Pijn is voor iedereen bedoeld; voor jou en mij, voor professionals in de zorg, voor patiënten, mantelzorgers, patiëntenorganisaties, voor zorgverzekeraars en beleidsmakers.
De initiatiefnemers van de Week van de Pijn willen chronische pijn bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht brengen zodat mensen kunnen begrijpen wat het is om met chronische pijn te moeten leven. Tevens willen ze draagvlak creëren voor doelmatige pijnbestrijding.

Op deweekvandepijn.nl staan alle activiteiten vermeld en vind je meer informatie over de week.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.