26 mei – Open Naturistendag | Dag van de Hond | Dag van het Park | Dag van het Nationaal Park | Lindy Hop Dag

Open Naturistendag

Om ons kennis te laten maken met de sfeer van het naakt creëren staan op Naturistendag de deuren open van veel naturistenterreinen. Meer dan 2 miljoen Nederlanders die het geweldig vinden om bijvoorbeeld in hun blootje rond te wandelen, te zonnen of te tuinieren. Ieder zijn/haar ding maar tis niet echt mijn ding en daarom zul je mij op Open Naturistendag niet tegenkomen op één van de deelnemende locaties.

Of ik preuts ben? Ja zeker! Zelfs naakt slapen zal ik niet doen ook al zeggen deskundigen dat het gezond is. Wat ik in het verre verleden weleens heb ik gedaan is topless in de zon gelegen en ik vond dat zo niet leuk, voelde me daar zo opgelaten bij. Dat zelfde gevoel ervoer ik ook tijdens mijn sauna bezoeken. Ik denk dat ik voor een relaxter leven beter mijn kleren, badpak of pyjama kan aanhouden.

Dag van de Hond

Tijdens Dag van de Hond worden (potentiële) hondeneigenaren getrakteerd op een informatieve (inter)actieve dag. Denk niet dat je de enige bent die van Dag van de Hond heeft gehoord. Ieder jaar trekt Dag van de Hond vele duizenden bezoekers op tientallen plaatsen verspreid over heel Nederland; van Breskens (Zeeland) tot aan Sappemeer (Groningen) en alles wat daar tussen ligt.

Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie op het gebied van (ras)honden en hondensport in Nederland, is initiatiefnemer van deze dag. Wil je weten of er bij jou in de buurt een “Dag van de Hond” wordt georganiseerd? Klik hier.

Dag van het Park

De achterliggende gedachte voor deze dag is het geven van positieve aandacht voor het groen in je buurt. Wat ik wel jammer vind is dat ik geen overzicht heb kunnen vinden welke gemeenten in Nederland meedoen aan de van origine Belgische Dag van het Park. Via Google kun je vrij gemakkelijk achterhalen welke steden meedoen, de lokale media zal in de meeste gevallen ook wel aandacht geven aan Dag van het Park maar een overzichtje was wel makkelijk geweest. Wie pakt het op?

20e editie Europese Dag van het Nationaal Park

Op 24 mei 1909 werd in Zweden het eerste Nationaal Park in Europa opengesteld. Dat is de reden dat we op en rond 24 mei de Europese Dag van het Nationaal Park vieren. Europa telt ruim 450 Nationale Parken, welke grotendeels worden beheerd door EUROPARC Federation. Het doel van de door EUROPARC geïnitieerde Europese Dag van het Nationaal Park is om mensen dichter bij de natuur te brengen en te laten zien hoe mooi de natuur is. Verder heeft deze dag als doel dat mensen zich bewust worden van het belang van behoud en duurzaam beheer van die beschermde gebieden.

Nederland kent 21 Nationale Parken, waarvan twee parken op particulier initiatief en achttien parken door de rijksoverheid zijn ingesteld en het Grenspark De Zoomkalmhoutse Heide, En dit jaar is het voor de eerste keer dat ze allemaal deelnemen aan de Dag van het Nationaal Park. Toch wel de moeite waard om te vermelden, vind je niet? Oh ja, het overkoepelende thema is: “Ontdek onze natuurschatten”.

Wereld Lindy Hop Dag

De wat? De Lindy Hop! Je weet wel, die Afro-Amerikaanse swingdans die in in de Savoy Ballroom in Harlem in de jaren twintig van de vorige eeuw is ontstaan. Het voetwerk van deze dans werd beïnvloed door de Charleston, tapdans maar ook door ballet en bewegingen uit de Weense wals. Het is een energieke vrolijke dans die je ook kan dansen op bijvoorbeeld hiphop muziek.

Dus vandaag, op de verjaardag van de ambassadeur van de Lindy Hop Frank Manning (1914), kun je maar op één manier de Wereld Lindy Hop Dag vieren en dat is om de Lindy Hop te dansen. Trek de stoute dansschoenen aan en leef je uit en deel je Lindy Hop video op sociale media met de hashtag #LindyHop.

Deel dit bericht