25 mei – Dordt in Stoom | Europese Dag van de Buren | Internationale Dag van de Vermiste Kinderen | Nationale dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs | Designday | Handdoekdag | Fête de la Nature | Afrika dag

Dordt in Stoom

Voor de 18e keer gaat het grootste en gratis toegankelijke stoomevenement van Europa vanavond van start. De AD Dordt in Stoom start met een stoomfluitenconcert om 20.00 uur en daarna volgt een indrukwekkende vlootshow. Zeer de moeite waard! Het schilderachtige Dordrecht ( Dordt ) met zijn rijke historie is sowieso al de moeite waard om een bezoekje te brengen. Laat staan als je ook nog eens tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen kunt bezichtigen, of als je in een stoomtrein een ritje kan maken en er maar liefst 23 shantykoren optreden. Er valt voor jong en oud zoveel te beleven in Dordt, dat moet je gewoon zien en ervaren. Wil je het programma overzicht bekijken? Klik hier.

Europese Dag van de Buren

Onder de noemer “beter een goede buur dan een verre vriend” nodigen op de laatste vrijdag van mei miljoenen buren in heel Europa elkaar uit voor een gezellig samenzijn. In België wordt de Europese Dag van de Buren in veel steden en dorpen uitbundig gevierd.

Deze Europese burendag is van oorsprong een Frans feestje dat bedacht werd door de Parijse Atanase Périfan in 1999. Vijf jaar later kwam deze burendag onder de vleugels van Europa terecht en ontstond zo de eerste Europese Dag van de Buren. Het doel van deze dag was en is om NEE te zeggen tegen onverschilligheid en individualisme, om het isolement te doorbreken. Mensen het gevoel geven dat ze er bij horen in de wijk ongeacht leeftijd, mobiliteit, afkomst, geloof en ras en last but not least een feestje te bouwen met je buren. Deze Europese dag is zo’n succes geworden dat het nu zelfs de hele wereld over gaat onder de naam: neighbours’ day.

Internationale Dag van de Vermiste Kinderen

Elk jaar wordt op de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen wereldwijd stilgestaan bij alle kinderen die na een vermissing of ontvoering weer zijn teruggevonden, maar het is ook een herdenkingsdag voor de nog steeds vermiste en ontvoerde kinderen. Het symbool voor deze dag is het Vergeet-mij-nietje.

Aanleiding voor deze dag was de vermissing van het 6-jarige Amerikaanse jongetje Etan Patz (1979). Door de inspanningen van het International Centre for Missing and Exploited Children (ICMEC), Missing Children Europe en de Europese Commissie werd in 2001 de 25e mei voor het eerst officieel erkend als International Missing Children’s Day (IMCD). Het hoofddoel van de International Missing Children’s Day is om te denken aan de kinderen die nog steeds vermist zijn en tevens een boodschap van hoop te verspreiden.

Wat vieren we nog meer vandaag?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.