afbeelding versterkt irish coffee dag

25 januari – Irish Coffee Dag | Community Manager Waarderingsdag | Tegenovergestelde Dag

Irish Coffee Dag

Irish Coffee Dag is geen internationale dag en helaas ook geen nationale dag in Nederland. Waarom ik er toch aandacht aangeef? Nou gewoon, omdat het zo lekker is. 😉 We mogen trouwens Joe Sheridan bedanken voor het bedenken van de Irish Coffee! De rode draad uit het “oorsprongsverhaal” is dat Joe net aangekomen, vermoeide en verkleumde vliegtuigpassagiers iets warms te drinken wilde aanbieden dat hen tevens zou oppeppen. Na wat experimenteren kwam hij op het idee voor de Irish Coffee. Ik zeg: dankjewel Joe Sheridan. Hoe dat je de perfecte Irish Coffee maakt? Heel simpel, volg onderstaand recept dan maak je gegarandeerd de aller lekkerste Irish koffie!

Ingrediënten voor Irish Coffee

  • bruine basterdsuiker ( naar eigen smaak )
  • (Paddy) Irish Whisky ( plus minus 2,5 centiliter )
  • sterke hete koffie
  • slagroom ( voor 2 personen 125 ml )

Bereiding

Gebruik een speciaal Irish coffee glas of een groot wijnglas van dik glas. Vul de glazen met warm water, zodat de glazen op temperatuur zijn voor het gebruik. Zet intussen goede sterke koffie, doe in een borrelglaasje de verwarmde whisky en voeg de bruine basterdsuiker toe. Terwijl de koffie doorloopt ga je de slagroom kloppen, de slagroom moet goed lobbig zijn. Het is belangrijk dat je géén suiker in de slagroom doet.

De voorbereidingen zijn getroffen om de perfecte Ierse Koffie te maken. Schenk de whisky met de daarin opgeloste basterdsuiker in het lege Irish koffie glas of het grote wijnglas. Schenk daar voorzichtig de hete sterke koffie op, even goed doorroeren. Als afmaker komt de lobbige slagroom. Pak een lepel en schenk over de BOLLE kant van de lepel voorzichtig een laag room op de koffie. Wat heel belangrijk is dat de room zich niet mag mengen met de koffie anders heb je niet dé perfecte Irish Koffie.

Is iontach chun taitneamh a bhaint do caife Gaeilge a rinneadh sa bhaile!

Community Manager Waarderingsdag

Laten we jaarlijks op de vierde maandag van januari de community manager eens in het zonnetje zetten”, zei de web strategist Jeremiah Owyang in 2010. Hij wilde hiermee het belang van het in 2010 nog redelijk onbekende beroep community manager onder de aandacht brengen. En zo zag de Community Manager Appreciation Day (#CMAD) in 2010 voor het eerst het licht. Voor mij is anno 2020 community manager nog steeds een onbekend beroep.

Wat doet een community manager?

Een community manager richt zich op het actief beheren van sociale media platforms (zoals Facebook, Instagram en LinkedIn) en het creëren en onderhouden van een virtuele groep (online community). Een community manager is zeg maar de verbindende schakel tussen het bedrijf en de community. Ook verspreidt hij/zij proactief blogs, foto’s, video’s en dergelijke om de interactie aan te gaan met de community. Het uiteindelijke doel van het werk van een community manager is om een merk/bedrijf/organisatie sterker in de online markt te zetten en om binding te creëren en te houden met de online doelgroep(en).

Is het vandaag Tegenovergestelde Dag of toch niet?

Op Tegenovergestelde Dag (Opposite Day) is alles wat je zegt of beweert precies het tegenovergestelde. In hoeverre klopt het dan dat het vandaag Tegenovergestelde Dag is? Klinkt een beetje paradoxaal. Want indien de bewering dat het vandaag Tegenovergestelde Dag is waar is, dan is het vandaag klaarblijkelijk Tegenovergestelde Dag. Máár aangezien het dan Tegenovergestelde Dag is, kan de uitspraak “Vandaag is het Tegenovergestelde Dag” geïnterpreteerd worden als “Vandaag is het niet Tegenovergestelde Dag”. Het begint mij allemaal een beetje te duizelen. Ben blij dat wij niet zo’n dag hebben.

Wie is de bedenker?

De bedenker van Opposite Day zou Alexander Kerr Craig zijn, een democratisch lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden uit Pennsylvania. Het verhaal doet de ronde dat hij in 1872 de Opposite Day introduceerde. Op Opposite Day was hij vervolgens in de debatten nauwelijks nog te volgen.

Deel dit bericht