24 maart – Witte Donderdag | The Passion | Wereld Tuberculose Dag | Internationale dag voor het recht op de waarheid….. | Internationale dag voor Doorzetters | Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

Op Witte Donderdag “The Passion”

Na de aanslagen in Brussel zal dit jaar “The Passion” extra worden beveiligd. De politie zal uit voorzorg meer zichtbaarder aanwezig zijn en voor dat de bezoekers het Eemplein in Amersfoort op mogen zullen jassen, tassen en rugzakken stuk voor stuk worden gecontroleerd.  Zorg dat je vanavond op tijd aanwezig bent!

Witte Donderdag

Vorig jaar ging ik in op 3 specifieke vragen die ik had over “Witte Donderdag”. Waarom heet het Witte Donderdag? Hoezo op Witte Donderdag de Paasmaaltijd? Wat is “voetwassing”? Benieuwd naar de antwoorden? Klik hier.

Wereld Stop Tuberculose Dag

Het thema van World TB Day 2016 is: “Unite to End TB“. De missie is om tuberculose de wereld uit te krijgen door samen te werken aan de ontwikkeling en invoering van effectieve, efficiënte en duurzame tbc-bestrijdingsstrategieën.

Nederlandse campagne “Wereld Stop Tuberculose Dag”

De Nederlandse campagne wordt georganiseerd door de KNCV Tuberculosefonds en de GGD’en. Dit jaar gaan vrijwilligers zoveel mogelijk standbeelden in Nederland voorzien van een mondkapje.
Het idee hierachter is, en ik citeer letterlijk: “vergeten is gevaarlijk en de mondkapjes roepen symbolisch op daarmee te kappen”.

Internationale dag voor het recht op de waarheid…..

Het doel van de Internationale dag voor het recht op de waarheid over grove schendingen van de mensenrechten en voor de waardigheid van slachtoffers is 3-ledig maar men herdenkt in het bijzonder het werk van aartsbisschop Oscar Arnulfo Romero van El Salvador vandaag. Hij werd op 24 maart 1980 vermoord omdat hij zich openlijk verzette en zich uitsprak tegen het gruwelijke geweld in El Salvador. Hij sprak namens degenen die dat zelf niet (meer) konden doen. Zijn bijnaam was “Voice of the Voiceless.” (een stem voor de stemlozen)

Internationale dag van de Doorzetters

(International Day for Achievers)
In eerste instantie had ik “achiever” vertaald als “streber”. Maar het woord streber riep bij mij aleen maar negatieve gevoelens op en niet geheel onterecht, want wie of wat is een streber?

  • iemand die nietsontziend met alle middelen in de wereld vooruit wil komen
  • een al te ambitieus mens
  • carrièrejager

Om er een positieve draai aan te geven kwam ik uit op “doorzetter” en dat dekt de lading beter, toch?

Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

Het water loopt me al in de mond als ik aan dat heerlijke ambachtelijke (schep)ijs denk! Dat wordt deze zomer weer regelmatig naar “IJssalon Luigi” lopen hier in Vreeswijk. Wil je weten of er bij jou in de buurt een ijssalon zit die echt ambachtelijk ijs verkoopt en aangesloten is bij de VAIJ ( Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders)? Klik hier en je komt op dé ijskaart van Nederland terecht.

Vandaag krijg je ook antwoord op de vraag wie met de titel IJssalon van het Jaar 2016 aan de haal gaat.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.