afbeelding versterkt bdsm

24 juli – Wereld BDSM Dag | Internationale Zelfzorgdag | Nationale Tequiladag | Nationale Neven en Nichtendag

Wereld BDSM Dag

Laten we eerst beginnen om uit te leggen wat BDSM is: BDSM staat voor Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS) en Sadism and Masochism (S&M or S/M). Wereld BDSM Dag is in 2003 op de kaart gezet door de Zwitserse Kurt Walter Fisher, eigenaar van een Spaanse BDSM-club. De in 2003 geopende Barcelonese club genaamd Rosas Cinco beweerde de enige club in Europa te zijn die zich toelegde op BDSM. Kurt Walter Fisher koos de datum 24/7 als knipoog naar de levenswijze 24/7 BDSM. Wat houdt dat concreet in? Dat stellen 24 uur per dag, 7 dagen per week BDSM toepassen in hun relatie. Hierbij is vooral het veranderen van de machtsverhouding erg belangrijk. Dit wordt ook wel de 24/7 lifestyle genoemd. Tot de 24/7 lifestyle behoren naast de 24/7 BDSM ook TPE (Total Power Exchange) en Master/slave.

Is Wereld BDSM-dag niet hetzelfde als Internationale Fetishdag?

Dat klopt, dat is het niet. Het zijn echt 2 verschillende dagen. Internationale Fetishdag wordt sinds 2008 in janauri gevierd. Deze dag is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk, deels als protest tegen de Extreme Porn Laws die toen van kracht werden. De wetten stelden het kijken naar afbeeldingen van instemmende volwassenen die betrokken waren bij bepaalde BDSM-praktijken strafbaar, zelfs als de handelingen werden gesimuleerd. International Fetish Day wordt nog steeds jaarlijks gevierd met de campagne Perverts Wear Purple. Waarom paars? De kleur paars is een kleur dat op grote schaal wordt gebruikt in de BDSM-kringen. Waarom pervert (viezerik)? Pervert is een koosnaampje heb ik me laten vertellen.

Internationale Zelfzorgdag

Op Internationale Zelfzorgdag, ook wel bekend als International Self-Care Day, wordt sinds 2011 zelfzorg(programma’s) onder de aandacht gebracht en de voordelen die effectieve zelfzorg kan opleveren voor een gezonde levensstijl. Internationale Zelfzorgdag is een initiatief van de International Self-Care Foundation, een Britse liefdadigheidsinstelling. In bijna 20 landen worden nu zelfzorgactiviteiten georganiseerd op of rond 24 juli, en in het VK en Canada worden zelfs zelfzorgweken georganiseerd.

Van 24 juni tot en met 24 juli (Self-Care Day) organiseert de WHO de Self-Care Month. In deze maand worden tips om je gezondheid te verbeteren de ether ingegooid. Maar ook worden nieuwe richtlijnen gelanceerd die laten zien hoe gezondheidsstelsels zelfzorginterventies kunnen bevorderen en de gezondheid en het welzijn van iedereen kunnen bevorderen. Deze richtlijnen en tips behandelen de vele verschillende dimensies van een gezond leven, van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten tot geestelijke gezondheid, en preventie en beheer van chronische gezondheidsproblemen.

Nationale Tequiladag

Nationale Tequiladag is weer zo’n typische Amerikaanse “dag van” waar ik normaal gesproken geen aandacht aanbesteed omdat die Amerikanen helemaal losgeslagen zijn op het gebied van “nationale dagen”. Meer dan 2.250 dagen hebben zij te vieren, totaal mesjokke als je het mij vraagt. Maar de National Tequila Day, die gaan we dus wel vieren vandaag. En dan wel op de juiste manier, niet als shotje maar als onderdeel van een cocktail zoals de Margarita of Tequila Sunrise. Of op de traditionele manier; rustig nippend en genieten van de smaken die je dan proeft.

Nationale Neven en Nichtendag

Vroegûh toen er nog geen drempels in de weg lagen zag ik mijn neefjes en nichtjes regelmatig. Was het niet bij de opa’s en oma’s dan wel tijdens de talrijke verjaardagen in de familie en natuurlijk op 1 januari en andere al dan niet verplichtte familie feestdagen. Nu zie ik mijn neven en nichten sporadisch, en als ik ze tegen het lijf loop is het meestal alleen maar bij crematies of begrafenissen.

Maar op een gegeven moment zijn alle grootouders, ouders, ooms en tantes de wereld uit en wanneer zien we elkaar dan weer? Nou daarvoor is de Nationale Neven en Nichtendag in het leven geroepen. Bedoeld voor al die neven en nichten die een zetje in de rug nodig hebben om elkaar weer eens te zien.

Deel dit bericht