24 april – Wereldproefdierendag | Internationale Beeldhouwkunstdag | Wereld Meningitisdag | Week van de Valpreventie | Wereld- en Europese Vaccinatieweek

Wereldproefdierendag

Sinds 1979 staat 24 april genoteerd als Wereldproefdierendag, een dag om te protesteren tegen het gebruik van proefdieren! Er is gekozen voor 24 april omdat het de geboortedag is van Lord Dowding, ex-voorzitter van de NAVS en oorlogsheld die zijn leven wijdde aan het bestrijden van dierenproeven. Na zijn dood nam zijn vrouw, Lady Dowding een groot deel van zijn werk over.

In Nederland is door de dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND een petitie voor de sluiting van het Rijswijkse apenvivisectiecentrum het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) online gezet. Het doel is dat het apenvivisectiecentrum de deuren sluit en de apen naar een opvangcentrum kunnen.
Kom in actie op Wereldproefdierendag! Teken de petitie die een einde moet maken aan onnodige, vaak wrede experimenten op apen.

Internationale Beeldhouwkunstdag

Op International Sculpture Day of IS Day wordt de beeldhouwkunst in het zonnetje gezet. En wordt de belangrijke rol die beeldhouwkunst in onze samenleving heeft gevierd.

De beeldhouwkunst neemt ons bij de hand en leidt ons door onze geschiedenis. Door de eeuwen heen zijn realistische portretten van onze voorouders gemaakt. Net zoals van Koningen, goden en (mythologische) helden. De beeldhouwkunst nam en neemt voor een groot deel de functie van het geschreven woord over. Dus je kunt terecht spreken van een belangrijke rol van de beeldhouwkunst.

Wereld Meningitisdag

Vandaag brengen patiëntenorganisaties uit 28 landen de ziekte hersenvliesontsteking (meningitis) onder de aandacht. Op World Meningitis Day (WMD) wordt het belang van preventie en (h)erkenning extra benadrukt. Het thema voor 2017 is “24 uur – vertrouw je instincten”. De kernboodschap uit de campagne van dit jaar omvat de volgende 4 hoofdpunten:

  • meningitis is een in potentie dodelijke ziekte die jaarlijks wereldwijd meer dan 1 miljoen mensen treft
  • meningitis kan mensen van alle leeftijden treffen en binnen 24 uur de dood tot gevolg hebben
  • sommige vormen van meningitis zijn met een vaccin te voorkomen
  • leer herkennen en vertrouw op je instinct

Week van de Valpreventie (BE)

De “Week van de Valpreventie”(WvdV) heeft als doel ouderen, hun familie en alle gezondheidszorg- en welzijnswerkers in Vlaanderen te informeren over val- en fractuurpreventie.
In Nederland wordt van 2 tot en met 6 oktober de Week van de Valpreventie gehouden.

Wereld Vaccinatieweek

Jaarlijks staat de laatste week van april in het teken van de “World Immunization Week”. Het doel is om mensen bewuster te maken van het feit dat vaccineren levens redt, en heeft ook als doel een ieder aan te moedigen om zichzelf en hun kinderen te laten vaccineren tegen dodelijke ziekten.

Wist je dat vaccinaties miljoenen levens redden en dat vaccineren als één van de meest succesvolle en kosteneffectieve gezondheidsinterventies ter wereld is? Anno 2017 zijn er nog steeds 19,4 miljoen kinderen niet gevaccineerd of nog niet voldoende gevaccineerd.

Europese Vaccinatieweek: 24-30 april

De Europese Vaccinatieweek (European Immunization Week) is onderdeel van de Wereld Vaccinatieweek en is in het leven geroepen om in alle Europese landen de voordelen van vaccineren voor onze gezondheid onder de aandacht te brengen. Met de slogan “#VaccinesWork” wordt tijdens de Europese Vaccinatieweek de nadruk gelegd op het belang van en de voordelen van vaccinatie gedurende elke levensfase.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.