23 april – Dag van de Duitse taal


 
Je kunt er vandaag echt niet om heen, het is de Dag van de Duitse taal. Overal zie je berichten verschijnen over hoe belangrijk het is dat je de Duitse taal machtig bent maar tegelijker tijd lees je ook dat er middelbare scholen in Nederland zijn waar geen Duitse les meer gegeven wordt!
Buiten dat Duitsland ons buurland is en dat Duits de meeste gesproken moedertaal in de Europese Unie is, geeft kennis van de Duitse taal inzicht in de Duitse cultuur en omgangsvormen en dat is van groot belang als je zaken doet of wilt doen met onze belangrijkste handelspartner Duitsland.

Ook jou kansen op de arbeidsmarkt worden groter op het moment dat je Duits spreekt want er zijn maar liefst 3.400 Duitse dochterbedrijven gevestigd in Nederland en 5.000 Nederlandse bedrijven hebben dochterbedrijven in Duitsland.

Jouw hit? Mach mit! 

De Actiegroep Duits lanceerde de actie “Jouw hit? Mach mit!”. Middelbare scholieren konden tot 11 maart op hun favoriete Duitstalige nummer van het afgelopen jaar stemmen.
Wat ik dan wel jammer vind aan deze actie is dat er a) geen vrije keuze was maar dat er al een vijftal nummers waren geselecteerd en b) dat het jaar gebonden is.
Desalniettemin hebben 800 leerlingen hun stem uitgebracht, hieronder volgt de uitslag:

1) Andreas Bourani– Auf uns

2) Helene Fischer – Atemlos durch die Nacht

3) Mark Foster – Au Revoir

4) Kraftclub – Unsere Fans

5) Deichkind – So’ne Musik

Mijn hit? Ich mach mit!

Ik begin mijn eigen klein actie voor de Dag van de Duitse taal, “Mijn hit? Ich mach mit!”.
Mijn absolute meest favoriete Duitstalige nummer is: Halt mich van Herbert Grönemeyer.
Een goede tweede is het nummer Weil ich ein Mädchen bin van Lucilectric, lekker meebleren met : “Ich bin so froh dass ich ’n Mädchen bin, dass ich ’n Mädchen bin”.

Doe jij mee? Gebruik dan de hashtag #MijnFavorieteDuitseHit
 

Doe jij mee? Gebruik dan de hashtag #MijnFavorieteDuitseHit
 

Deel dit bericht