wereldstotterdag

22 oktober – Wereldstotterdag | Wereld Energie Dag | Dag van de Noot | CAPS LOCK DAY | Clean Up the Earth Day

Wereldstotterdag

Op Wereldstotterdag komt het Stotterfonds met een poster en een boekenlegger voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Helemaal afgestemd op het thema van Wereldstotterdag (Stuttering Awareness Day): Dare to be y-y-you. De poster en boekenlegger worden verspreidt op bijvoorbeeld scholen en bij stottertherapeuten. Op de poster en boekenlegger staan 7 tips die de stotteraar kan gebruiken om zichzelf te durven zijn:

  • vertel dat je stottert
  • zoek contact met anderen die stotteren
  • pieker je? praat erover met iemand bij wie je veilig voelt
  • durf te praten en doe het!
  • weet wat stotteren is
  • vertel anderen hoe je wilt dat zij reageren
  • zeg wat je wilt, ook wanneer je stottert

Op Wereldstotterdag organiseert de stottervereniging Demosthenes van 20.00 tot 21.30 uur een online meeting rond het thema Dare to be y-y-you. Misschien dat aanmelden nog kan, voor meer informatie en aanmelden stuur je een berichtje naar info@demosthenes.nl.

Wereld Energie Dag

Wereld Energie Dag wordt gezien als het hoogtepunt van de 4-daagse World Energy Day (WED) conferentie die gisteren is begonnen. De Wereld Energie Dag (WED) valt jaarlijks op 22 oktober. Doel van de dag is om wereldwijd meer aandacht te schenken aan ons energieverbruik, de manier waarop energie wordt opgewekt, het milieu en er voor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot elektriciteit. WED 2020 wordt georganiseerd door Eenovators Limited en Ariya Finergy.

De conferentie van dit jaar is bedoeld om belangrijke spelers in de energiesector samen te brengen. Zij gaan samen met deskundigen van over de hele wereld de belangrijkste kwesties aan pakken die de duurzaamheid van energie in Afrika zullen bepalen. Tijdens de conferentie worden tevens ideeën gepresenteerd die zijn ontwikkeld door de jongeren in de Energy Innovation Challenge én om Oost-Afrikaanse professionals uit de energiesector in het zonnetje te zetten.

Dag van de Noot

Dag van de Noot komt uit de koker van de Liberation Foods Company. Zij willen met Dag van de Noot ons aanmoedigen om gezondere snacks te kiezen. Waarom? Noten hebben een hoog oliegehalte en zijn daardoor een hoog gewaardeerde voedselbron en energiebron. Ze kunnen gekookt, rauw, en/of geroosterd worden genuttigd.

Waaruit kun je kiezen? Neem bijvoorbeeld: amandelen, cashewnoten, macadamianoten, paranoten, pecannoten, pinda, pistachenoten of walnoten. Veel van deze noten zijn geen “echte noten” maar grote olieachtige vruchten met een pit in een schaal. Wat zijn dan “echte noten”? Tamme kastanjes, beukennootjes, eikels en hazelnoten.

INTERNATIONAL CAPS LOCK DAY

Huh? Dat was toch 28 juni? Ja, klopt toen was het ook INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG maar de CAPSLOCKDAG van vandaag is de oudste en meest bekende. Dus houd je niet in, gebruik de CAPSLOCK naar hartenlust, het mag want het wordt vandaag niet gezien als onbeleefd of als “schreeuwen”. En nu maar hopen dat de “CapsCop” een snipperdag heeft genomen.

Welke dag(en) staan vandaag ook op de kalende?

  • Clean Up the Earth Day (→ altijd precies 6 maanden na Earth Day [geen landelijke actiedag])
Deel dit bericht