19 september – Prinsjesdag | Dag van de Diëtist | Praat als een Piraat-dag

Prinsjesdag

De 3e dinsdag in september is een dag die bol staat van tradities: de route met de koets door Den Haag, het voorlezen van de Troonrede in de Ridderzaal en natuurlijk de balkonscène. Waar je echt niet om heen kan op Prinsjesdag is de hoedjesparade; spiegeltje spiegeltje aan de wand wie heeft de mooiste van het land. 😉

Wat is er al gelekt?

Wat ook al een aardige traditie is geworden is het uitlekken van (delen van) de Miljoenennota voor Prinsjesdag. En dit is wat er tot nu toe bekend is:

  • de leraren krijgen er 270 miljoen euro bij voor salarisverhoging
  • de verpleegzorg krijgt er de komende vier jaar 130 miljoen euro bij, op de 435 miljoen extra
  • de Belastingdienst krijgt 75 miljoen om problemen op te lossen
  • we gaan er volgend jaar gemiddeld 0,6 procent op vooruit
  • de werkloosheid daalt naar 390.000
  • het begrotingsoverschot komt op 0,8 procent en de economische groei op 2,5 procent

Dag van de Diëtist

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) wil meer bekendheid geven aan het beroep diëtist en heeft daarvoor de Dag van de Diëtist in het leven geroepen. Het is eveneens een dag dat je bij diverse diëtistenpraktijken terecht kan voor voedings- en dieetvoorlichting. Op sommige plaatsen worden metingen aangeboden van BMI, middelomtrek, polsomtrek en knijpkracht.

Neem ook eens een kijkje op de website dieetditdieetdat.nl, daar vind je bijvoorbeeld informatie over wat een diëtist doet, maar ook wat kan voeding specifiek voor jou kan betekenen. Heb je vragen over voeding? Vraag het je diëtist!

Praat als een Piraat-dag

Voor de leden van de Kerk van Het Vliegende Spaghettimonster (Flying Spaghetti Monster) is het geen verrassing dat het vandaag Praat als een Piraat-dag. Dat weten ze omdat 19 september een officiële feestdag is vanwege het feit dat piraten een belangrijke rol spelen in hun religie. Volgens de Pastafari, de aanhangers van het geloof, zijn het goddelijke wezens. Het opwarmen van de aarde, aardbevingen, orkanen en andere natuurrampen zijn allemaal directe gevolgen van het afnemende aantal piraten sinds 1800.

Kerk van het Vliegend Spaghettimonster? Serieus?

Ja, serieus! De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster is zelfs een erkend kerkgenootschap in Nederland. Op de website van kerkvanhetvliegendspaghettimonster.nl staat de volgende uitleg over het kerkgenootschap:

Het Vliegend Spaghettimonster (oorspronkelijk Engels: Flying Spaghetti Monster ofwel FSM) is de god van het pastafarisme, de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster, een religie,welke kritisch is naar de huidige maatschappij en andere religies, maar deze wel in de waarde laat. Onze kerk staat voor gelijkheid voor iedereen. Daarom kan iedereen zich kosteloos en vrijblijvend aanmelden. We hebben geen strenge regels, alleen 8 “liever-nietjes”, welke je kan vinden op deze website. Om ons geloof uit te drukken zetten we een vergiet op ons hoofd. Ook op officiële overheidsdocumenten.”

Of je nu wel of geen lid bent van de kerk doe vandaag een ooglapje om, stop een kledinghaak in je mouw, hink op één been en praat als een piraat. Arrrrr, Matey!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.