19 januari – Lelijke Truien Dag | Popcorn Dag

Lelijke Truien Dag

Vijf jaar geleden begon Lelijke Truien Dag als grap onder de leraren en leerlingen van het Jan van Brabant College, moet je nu kijken. Als je vandaag niet in je lelijkste trui rondloopt hoor je er echt niet meer bij. Zo groot is dit evenement geworden. En als je geen lelijke tui hebt dan maak je een andere trui lelijk. Versier de trui met bijvoorbeeld pailletten, borduursels en/of met schoudervullingen. Je kunt ook een “Lelijke Truien Party” organiseren en aan je gasten een bijdrage voor een goed doel vragen.

Dit gezegd hebbende: de organisatoren vragen of je een foto van jezelf in je allerlelijkste trui wilt delen op de Fb pagina van Lelijke Truien Dag of op Twitter of Instagram en gebruik hashtag #‎lelijketruiendag‬.

Wereld Popcorn Dag

Als je dan toch iets te vieren hebt vandaag doe het dan met popcorn want het is vandaag Wereld Popcorn Dag. Maar eet dan wel zoete popcorn want die zoute is echt niet te (vr)eten. De zoute variant schijnt iets gezonder te zijn in vergelijking met de zoete maar ik ben een echte zoetekauw, dusssss!

De lekkerste popcorn maak je zelf!

Zet een grote pan (zonder deksel) op het vuur en bedek de bodem met een dun laagje olijfolie (kokosnootolie). Laat de olie goed heet worden maar niet walmen. Om te testen of de olie heet genoeg is kun je een paar maiskorrels in de pan doen. Draaien ze meteen hard rond dan is de olie heet genoeg. Leg daarna een laag gedroogde maïskorrels in de pan en doe de deksel op de pan. Schud vervolgens de pan zodat alle korrels met olie bedekt worden. Gooi niet te veel maïskorrels in de pan, want de korrels worden 7 tot 8 keer zo groot.

Laat ze rustig poppen en schuif de deksel een beetje schuin op de pan zodat de stoom kan ontsnappen. Schud de pan nog een keer. Zet het vuur uit als er geen maïskorrels meer poppen. Laat de deksel nog even op de pan zodat ook de laatste korrels popcorn kunnen worden.

Zout of zoet of?

Bestrooi voor een zoute variant de popcorn met een halve theelepel zout en schud de pan nog een goed. Voor zoete popcorn strooi je er een eetlepel poedersuiker over en schud je de pan. Dat zijn de twee meest bekende varianten maar wat dacht je van om er zeezout, peper, kerriepoeder en paprikapoeder over heen te strooien? Of ga je voor de Mexicaanse popcorn variant?

Voor twee personen heb je nodig:

  • half kopje maiskorrels
  • 1 eetlepel olie naar keuze
  • halve theelepel chilipoeder
  • halve limoen en geraspte schil
  • snuf zeezout en cayenne peper

Meng een halve theelepel chilipoeder met het sap van een halve limoen en wat rasp van de schil. Nadat de popcorn gepoft is, meng je het mengsel er doorheen. Caramba, wat lekker!
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.