18 januari – Dag van de Eerstelijn | Internationale Dag van de Sneeuwman | Winnie de Poeh Dag

Dag van de Eerstelijn

De Dag van de Eerstelijn is een symposium (congres) met een vakbeurs voor een specifieke beroepsgroep die werkzaam in de zorg is. Er worden meer dan 60 geaccrediteerde workshopprogramma aangeboden op zowel vakinhoudelijk, organisatorisch en op het gebied van zelfontplooiing. Het doel van Dag van de Eerstelijn:

  • het volgen van vijf workshops naar keuze
  • netwerken

Het thema van de Dag van de Eerste Lijn 2017: Praktisch aan de slag: “Doen is het nieuwe denken’. Voor meer informatie over deze dag en inschrijven ( kan ook nog vandaag!), klik hier.

Internationale Dag van de Sneeuwman 

Het is er koud genoeg voor maar zonder sneeuw wordt het toch een uitdaging om een sneeuwman te maken op de Internationale Dag van de Sneeuwman. Wie heeft deze dag bedacht? Deze dag werd voor het eerst gevierd op 18 januari 2011 en de initiator is . Moeten wij deze man kennen? Moeten niet maar wellicht dat de fanatieke verzamelaars onder ons wel eens van hem gehoord hebben. Cornelius Graetz heeft namelijk jaren lang het wereldrecord grootste verzameling (4.000) ter wereld in handen gehad. Je kunt wel raden wat hij verzamelt, juist: sneeuwmannen.

Waarom op 18 januari?

Als je de verklaring leest dan denk je: “logisch”. Het cijfer “8” symboliseert de sneeuwman en de “1” staat voor zijn stick of bezem. Bovendien is het in januari meestal koud genoeg om een sneeuwpop te maken. Daarom heeft de heer Graetz gekozen voor 18 januari.

De sneeuwman: een voorbeeld voor tolerantie

Graetz kwam op het idee voor deze dag vanwege de sympathieke persoonlijkheid die de sneeuwman is. De sneeuwman heeft geen politieke voorkeur of religieuze achtergrond, vooroordelen zijn hem vreemd. Niet alleen in Duitsland of in ons land, overal ter wereld waar je een sneeuwpop kan maken zijn deze “mannen” alom geliefd, bij jong en oud. Letterlijk zegt Graetz: “De sneeuwman overwint politieke en religieuze grenzen. Hij is geliefd bij oudere generaties en bij jongeren. Er is buiten de sneeuwman geen enkel figuur die wereldwijd zo geleifd is

De levenslessen van Winnie de Poeh

Op de geboortedag (18 januari 1882) van de heer A.A. Milne, de auteur van Winnie de Poeh, vieren we Winnie de Poeh dag. Wij kunnen best nog wel wat leren van deze blije wijze beer voor wie het leven simpel is.

Drie willekeurige uitspraken zijn:

  • je bent moediger dan je gelooft, sterker dan je lijkt, en slimmer dan je denkt
  • de dingen die me anders maken zijn de dingen die maken wie ik ben
  • een beetje rekening houden met anderen, een beetje aandacht voor anderen, dat maakt het verschil

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.