19 januari – Bloemen Dag | Sneeuwdag | Popcorn Dag | Kwark Dag | Dag van het Jodendom | Religie Dag | Week van Gebed voor Eenheid

Wereld Bloemen Dag

Wereld Bloemen Dag (International Flower Day) wordt jaarlijks op 19 januari gehouden. Nu wil jij graag meer weten of het hoe en waarom van Wereld Bloemen Dag, toch? Als je het totaal niet boeit dan zeg ik: skippen naar Wereld Popcorn Dag. Verantwoordelijk voor het ontstaan van Wereld Bloemen Dag is Rohan Levy. In 2013 reisde hij samen met zijn dochter door Tasmanië en op 19 januari werden ze bij aankomst op de Salamanca Market (Hobart) opgewacht door een jonge vrouw die hen een mooie tros langgerekte madeliefjes schonk. Rohan legde de bloemen op het hoofd van zijn dochter en nam een foto. Het resultaat scheen grappig te zijn.

Uiteindelijk heeft Rohan bij 280 wildvreemden bloemen op het hoofd gelegd en een foto gemaakt. De mensen waren blij verrast en deze actie toverde een glimlach op ieders gezicht. Vader en dochter riepen 19 januari spontaan uit tot International Flower Day. En zo is het gekomen.

Wereld Popcorn Dag

Zag van de week dat één van de bioscoopketens die Nederland rijk is vandaag op Wereld Popcorn Dag iedere bezoeker een gratis kleine Popcorn in de smaken zoet, zout of gemixt geeft. Marketingtechnisch gezien natuurlijk slim bekeken! Maar waarom eten we massaal in de bioscoop popcorn? De verklaring is simpel: omdat het makkelijk met de vingers te nuttigen is tijdens het kijken naar de film. Wat ik wel jammer vind is dat er mensen zijn die het nodig vinden om de popcorn als varkens die uit een trog eten op te eten. Ze knorren er nog net niet bij.

Waar ik me als mens diep voor schaam is dat zodra het licht aangaat de hele bioscoop bezaaid ligt met popcorn. Zou zo graag eens bij diezelfde mensen thuis een XL-Bucket popcorn op dezelfde manier naar binnen willen werken. Geloof niet dat ik ooit nog binnen mag komen. Om met een oude spreuk te eindigen: Laat niet als dank voor ’t aangenaam verpozen de bioscoopeigenaar met de flesjes en de popcorndozen.

Wereld Kwark Dag

World Quark Day is de dag dat super food kwark in de het zonnetje wordt gezet. De vele voordelen van kwark worden wereldwijd bejubeld. Laat ik er eens een paar opnoemen, misschien word jij dan ook een kwarkjunkie.

  • kwark is een eiwitrijk, vetarm alternatief voor zachte kaas en yoghurt
  • je mag kwark ongelimiteerd eten
  • roomkaas of zure room kun je moeiteloos vervangen door de vetarme kwark
  • wordt creatief en maak kwarksmoothies, cheesecakes, dips of spreads

Wereld Sneeuwdag

De internationale skifederatie (FIS) is de initiatiefnemer voor World Snow Day. Zij wil met deze dag wereldwijd de wintersport promoten en richt zich specifiek op de groep van 4 tot en met 14 jarigen. In Nederland organiseert de Stichting Onbeperkt Doen op zaterdag 4 april hun Sneeuwdag! Op deze dag kunnen mensen met een verstandelijke beperking (vanaf 4 jaar) tegen een kleine vergoeding leren skiën, zit-skiën of sleeën. Als je meewilt doen of je wilt vrijwilliger zijn, schrijf je dan op tijd in want vol is vol!

En dan staan we vandaag ook stil bij:

Deel dit bericht