afbeelding ondersteunt géén baarddag

18 oktober – Nationale Géén Baarddag | Wereld Menopauzedag | Dag van het Natuurboek | Europese dag tegen Mensenhandel | Wereld Okapidag | Dag van de Chocolade Cupcake | Wereld Missie Zondag | Dag van het Ploegpaard

Foto gebruikt voor banner is afkomstig van Manandshaving.nl

Nationale Géén Baarddag

Laat ik eens beginnen met een nationale dag in de USA die mij wel aanspreekt: National No Beard Day! Kan niet wachten tot dat de Nationale Géén Baarddag een trend wordt in Nederland. Ben zo klaar met al die mannen die zo hun best doen om er als een woeste Viking of stoere houthakker uit te zien alleen maar omdat het een trend is (was!) of dat ze denken dat vrouwen mannen met baarden woest aantrekkelijk vinden. Dat laatste klopt heb ik gelezen. Het blijkt dat veel vrouwen mannen met baarden aantrekkelijk vinden maar…….dat gaat alleen op als de baarddragende man een roepende in de woestijn is. Met ander woorden, de baarden moeten opvallen! En dat is nu niet, tis eerder andersom.

Scheer op Nationale Géén Baarddag die baard toch af

Als Jan en alleman met een baard rondhuppelt dan verliest de baard zijn aantrekkingskracht en nog erger, de vrouw ontwikkelt een aversie tegen mannen met baarden. Toch een goede reden om dat geval op Nationale Géén Baarddag af te scheren, toch? En weet je over twee weken begint Movember weer, mag je in ieder geval je snor één maand laten staan.

In een baard zitten net zoveel bacteriën als in een wc

Klopt het of is het een broodje aap verhaal dat onderzoek door microbioloog John Golobic van Quest Diagnostics? Voor zijn onderzoek heeft hij monsters onderzocht uit tig baarden, en wat blijkt? In sommige baarden zaten net zoveel bacteriën als in een gemiddeld toilet! Met deze informatie in mijn achterhoofd moet ik er niet aandenken om een man met baard te kussen. vMaar goed, hoeveel bacteriën zitten er wel niet op een toetsenbord of een mobiele telefoon?

Wereld Menopauzedag

Hoe je het ook wendt of keert, elke vrouw komt vroeg of laat in de menopauze. Wereld Menopauzedag wil helpen om de kennis rondom de menopauze te vergroten. Het thema voor Wereld Menopauze Dag 2020 is Primaire Ovariële Insufficiëntie (POI) . Wat wordt daar mee bedoeld? Men spreekt van primaire (vroegtijdige) ovariële insufficiëntie of prematuur ovarieel falen (POF) wanneer een vrouw voor haar veertigste jaar stopt met menstrueren.

Het gevolg is dat de vrouw op een te jonge leeftijd in de overgang komt en dus dan ook niet meer vruchtbaar is. Maar dat is niet alles, bij een te vroege overgang neemt het risico op botontkalking toe en lijkt het risico op hart- en vaatziekten toe te nemen. Een vrouw komt in de menopauze als zij een jaar lang niet meer heeft gemenstrueerd.

Een tip uit Gina’s Tippenboekje

Mocht je erg veel last hebben van opvliegers en nachtelijk zweten dan weet ik daar iets voor. Probeer eens zilverkaars supplementen al dan niet in combinatie met saliethee. Bij mij had het een geweldig resultaat. Geen opvliegers meer en ook geen last meer van nachtelijke ik drijf uit mijn bed taferelen. Gebruik het niet langer dan 6 maanden, dat is het advies van het Voedingscentrum.

Onderstaande dagen staan ook op de kalender geschreven

Door COVID-19 afgelast of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht