pizza party day

15 mei – Pizza Party Day | Dag van de Huishoudelijke Hulp | Dag van het Gezin | Virtuele Assistent Dag | Dag van Gewetensbezwaarde | MPS Dag | Dag van de Bedreigde Soorten | Dag van het Werkplezier

Pizza Party Day

Jaarlijks wordt op de derde vrijdag in mei de Pizza Party Day georganiseerd. Zoals de naam al dat vermoedde is dit niet een van origine Nederlandse “dag van” maar hoe kan het anders dan uit de VS (een land dat een paar duizend “dagen van” heeft). Maar omdat vandaag een paar dagen op de kalender staan die vragen om een Pizza Party schuif ik de Pizza Party Day er mooi even tussen. Dat ik zelf dol op een (zelfgemaakte) pizza ben doet niet ter zake. Nou vooruit, een klein beetje dan.

Ik doe het dus een klein beetje voor mezelf maar ik denk dat de huishoudelijk hulp, alle leden van je gezin, maar ook de virtuele assistent en de gewetensbezwaarde ook wel in zijn voor een pizza party. Het had zelfs het werkplezier een enorme boost gegeven als die dag niet was verzet naar 13 november.

Nationale Dag van de Huishoudelijke Hulp

Initiator van deze dag is Home Works, een bedrijf dat sinds 1994 zorgt voor particuliere hulp in de huishouding. De reden dat Home Works besloot om in 2014 een nationale dag voor de huishoudelijke hulp in het leven te roepen is heel simpel: iedere huishoudelijke hulp verdient meer aandacht en respect.

Voor de één is hulp in de huishouding een luxe voor de ander is het noodzaak. Ongeacht de reden dat je gebruik maakt van de diensten van een huishoudelijke hulp sta vandaag eens even stil bij wat jouw hulp voor je betekent. Laat merken dat je haar of hem waardeert en respecteert. Hoe je dat doet dat mag je zelf bedenken.

Internationale Dag van het Gezin

Sinds 1994 kennen we de Internationale Dag van het Gezin. Op deze dag wordt stilgestaan bij het belang van het gezin, de positie van de ouder maar ook de positie van het kind in het gezin. Het thema van de Internationale Dag van het Gezin 2020 is: “Families in ontwikkeling: Kopenhagen en Peking + 25”.

Hoe ziet het hedendaagse gezin eruit?

Als er wordt gesproken over “het gezin” dan wordt daar “het kerngezin” mee bedoeld. Een kerngezin bestaat uit vader, moeder en twee biologische kinderen. Is de samenstelling van het hedendaags gezin gelijk aan het kerngezin? Nee, vandaag de dag zijn gezinnen veel meer divers; je hebt het éénoudergezin, adoptie- en pleeggezinnen, holobi-gezinnen, samengestelde gezinnen, nest-gezin, mikado-gezin, co-ouderschap, LAT relatie, LTA relatie. Daarnaast bestaat ook nog “Hotel Mama”; jongeren blijven langer bij de ouder(s) wonen. En de boemerangkinderen; kinderen die al dan niet tijdelijk weer bij de ouder(s) komen wonen.

Virtuele Assistent Dag

Op de derde vrijdag in mei wordt jaarlijks de Internationale Virtuele Assistent Dag (IVAD) georganiseerd. Een dag bedacht om de prestaties, groei en ontwikkeling van de Virtuele Assistent (VA) te vieren. De VA, die ook wel Online Business Assistant of Virtueel Professional wordt genoemd, ondersteunt en adviseert de ondernemer op virtuele basis (met name online vanuit haar eigen kantoor). Het gaat dan om terugkerende alledaagse taken, om specifieke werkzaamheden of projecten. Het is dus eigenlijk een online Persoonlijke Assistent (PA).

Welke dagen worden ook op 15 mei georganiseerd?

Door COVID-19 afgelast, verzet of veranderd in online activiteiten:

Deel dit bericht