14 december – Wereldlichtjesdag

Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten! De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Je kind blijft je kind.

Als ik dit lees over Wereldlichtjesdag dan gaan mijn gedachten uit naar alle kinderen over de hele wereld. Kinderen die op dit moment slachtoffer worden van armoede, gebrek aan schoon water, te weinig voedsel, gebrek aan sanitaire voorzieningen en hygiëne, ziekte en oorlogen. Hoeveel slachtoffertjes komen er vandaag bij?
Volgens  Unicef halen ongeveer 6,3 miljoen kinderen hun vijfde verjaardag niet en sterven er per dag 18.000 kinderen. Dit zijn toch schrikbarende cijfers?

Wereldlichtjesdag in Nederland.

Laten we van wereldwijd terug gaan naar Wereldlichtjesdag in Nederland. Welke plaatsen houden een bijeenkomst? Kijk op http://www.wereldlichtjesdag.nl/locaties/ . Deze bijeenkomsten worden in kerken gehouden maar worden ook georganiseerd door uitvaartverzorgers/crematoria.

Ook ik steek vanavond om 19.00 een kaarsje op ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Laten we Nederland verlichten met een één enkel kaarsje voor het raam…..

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.