afbeelding versterkt dag van de pakketbezorger

10 maart – Dag van de Pakketbezorger | Super Mario Dag | Dag van Awesomeness | Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid

Dag van de Pakketbezorger

BNNVARA en Rambam krijgen de credits voor deze dag. Zij riepen vorig jaar 7 maart uit tot de Dag van de Pakketbezorger. Een dag waarop wij, de ontvangers en verzenders van de miljoenen pakketjes, lieten blijken dat wij het werk van de pakketbezorger wel waarderen. Dat in tegenstelling tot de werkgever. Dat was de insteek van Dag van de Pakketbezorger in 2020. In datzelfde jaar kaapte PostNL deze dag al om er zelf goede sier mee te maken. Dit jaar roept PostNL 10 maart uit tot Dag van de Pakketbezorger. Dit is hun manier om te laten blijken dat zij de pakketbezorgers waarderen. PostNL doet dat op de depots.

Natuurlijk, soms gaat er weleens iets mis maar voor het overgrote deel zijn we blij met de pakketbezorger. Laat vandaag zien hoe blij je met hem/haar bent. Maak bijvoorbeeld een 1,5 meter selfie, geef jouw pakketbezorger een bosje bloemen, draag een gedicht voor. Afijn je kunt het zo gek niet bedenken of de pakketbezorger is er blij mee. Denk ik. En als je jouw bijzonder momentje met de pakketbezorger op Facebook of Instagram deelt dan maak je kans op een cadeaubon ter waarde van €100. Gebruik dan wel hashtag #dagvandepakketbezorger en tag PostNL.

Het jaar 2020 was een bijzonder jaar voor de pakketbezorger:

  • december was de drukste maand ooit → 202% meer pakketten dan gebruikelijk
  • Cyber Monday drukste dag van 2020 → 271% extra pakketten
  • 83% van de pakketten toch op tijd geleverd
  • gemiddeld worden de pakketten binnen 1,25 dag afgeleverd bij de ontvanger
  • wist je dat consumenten in crisistijd bereid zijn om 5,4 dagen te wachten op levering?
(cijfers afkomstig van warehousetotaal.nl)

Super Mario Dag

De datum 10 maart is niet lukraak gekozen voor Super Mario Dag, de Nintendo held Mario verscheen voor het eerst in Donkey Kong op 10 maart 1981. Vanwege zijn immense populariteit werd Mario dé mascotte voor computer gigant Nintendo. De enorme succesvolle Super Mario Bros.-serie, waarin Mario en zijn tweelingbroer Luigi te zien zijn, domineerde de jaren ’80 en ’90. Dat wordt vandaag de hele dag Mario games spelen en pizza eten in je Mario T-shirt, wat een straf.

Dag van Awesomeness

En wat vieren we op de International Day of Awesomeness? Tegenwoordig wordt het woord “awesome” te pas en te onpas gebruikt. Net zoals het woord “awkward”. Maar hoe vertaal je nu in goed Nederlands het woord “awesome” als iemand tegen je zegt : “jij bent awesome!’ Een redelijk aanneembare vertaling in mijn optiek is: je bent helemaal te gek! En dat vieren we dus op de International Day of Awesomeness.

Waarom op 10 maart International Day of Awesomeness?

Het is niet geheel toevallig dat deze dag samenvalt met de verjaardag van Chuck Norris want als we het internet mogen geloven dan is Chuck Norris zeg maar dé wereldkampioen op het gebied van awesomeness. Enkele voorbeelden van deze geweldenaar zijn:

  • Chuck Norris kan een draaideur dicht slaan
  • Norris heeft een keer een paard tegen zijn kin geschopt en zo zijn giraffes ontstaan
  • Chuck Norris speelde een keer Russische roulette met een volledig geladen pistool en won

Als je me niet gelooft kijk dan maar eens op de Internet Chuck Norris Database voor nog meer awesomeness.

Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid

Vandaag vieren de protestanten onder ons Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid en op 2 november of de zondag daaropvolgend Dankdag voor Gewas en Arbeid. Tijdens de Dankdag wordt God gedankt voor al het goede dat tot stand is gebracht. De oprichting van deze dag stamt uit 1578, toen er landelijk werd bepaald dat er in tijden van oorlog en rampen massaal gebeden en gedankt moest worden.

Deel dit bericht