10 maart – Boekenweek | Landelijke dag voor Ouders Overleden Kind | Week van de Hoogbegaafdheid | Internationale Narcolepsie Dag | International Day of Awesomeness

Boekenweek van 10 tot en met 18 maart

Tijdens de 83ste Boekenweek zijn er wederom veel activiteiten in boekwinkels, bibliotheken, musea en theaters. De activiteiten zullen allemaal in het teken staan van “Natuur”. Klik hier en ga op zoek naar een activiteit. Zoals elk jaar geldt dat als je gedurende de Boekenweek voor ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken uitgeeft je een gratis Boekenweekgeschenk krijgt. Gezien de feiten van Griet Op de Beeck is hetBoekenweekgeschenk van 2018 geworden en oud-politicus en natuurkundige Jan Terlouw is de auteur van het Boekenweekessay Natuurlijk.

Landelijke dag voor Ouders Overleden Kind

De vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) is de initiator van de Landelijke dag voor Ouders Overleden Kind. De dag is bedoeld voor iedereen die een kind heeft verloren, ongeacht of je lid bent van de vereniging of niet. Het thema van de landelijk dag is “Kan ik iets voor je doen”. In de ochtend is er een lezing en na de lunch kun je kiezen uit allerlei workshops. Wandelen of een bijzondere theatervoorstelling bijwonen behoren ook tot het programma.

Week van de Hoogbegaafdheid

Vooroordelen en misvattingen over hoogbegaafdheid wegnemen door kennis te verspreiden en activiteiten te organiseren, dat willen de initiatiefnemers bereiken met Week van de Hoogbegaafdheid. Het ultieme doel is om in iedere gemeente in Nederland en Vlaanderen een activiteit met hoogbegaafdheid in de hoofdrol te hebben. Zover is het nog niet maar er wordt al ontzettend veel georganiseerd, klik hier voor een overzicht.

Internationale Narcolepsie Dag

Suddenly Sleepy Saturday, zo wordt de Internationale Narcolepsie Dag ook genoemd, valt altijd op de tweede zaterdag in maart. Waarom dan? Omdat iedere tweede zondag in maart in sommige staten van de V.S. de zomertijd begint. Wat is het doel? Als de klok een uur vooruit (of achteruit) wordt gezet kan je slaap-waakcyclus van slag raken. Je kan dan zo moe worden dat je vreselijk suf bent of zomaar in slaap valt, precies zoals met narcolepsie dat gaat. Met Suddenly Sleepy Saturday wil men meer bekendheid geven aan de slaap-waakstoornis narcolepsie.

International Day of Awesomeness

En wat vieren we op de International Day of Awesomeness? Tegenwoordig wordt het woord “awesome” te pas en te onpas gebruikt. Net zoals het woord “awkward”. Maar hoe vertaal je nu in goed Nederlands het woord “awesome” als iemand tegen je zegt : “jij bent awesome!’ Een redelijk aanneembare vertaling in mijn optiek is: je bent gewoon ge-wel-dig! En dat vieren we dus op de International Day of Awesomeness.

Waarom op 10 maart International Day of Awesomeness?

Het is niet geheel toevallig dat deze dag samenvalt met de verjaardag van Chuck Norris want als we het internet mogen geloven dan is Chuck Norris zeg maar dé wereldkampioen op het gebied van awesomeness. Enkele voorbeelden van deze geweldenaar zijn:

  • Chuck Norris kan een draaideur dicht slaan
  • Chuck Norris heeft een keer een paard tegen zijn kin geschopt en zo zijn giraffes ontstaan
  • Chuck Norris speelde een keer Russische roulette met een volledig geladen pistool en won

Als je me niet gelooft kijk dan maar eens op de Internet Chuck Norris Database voor nog meer awesomeness.

Chuck Norris in een notendop

En voor degene die niet weten wie Chuck Norris is: hij was een vechtsporter die in de filmwereld terecht kwam en die zichzelf erg serieus nam, te serieus, en zichzelf ook buitengewoon goed vond. Tel die twee bij elkaar op plus het gegeven dat de films waarin hij speelde onder de noemer vielen “weinig woorden, veel klappen” , alla Sylvester Stallon, dan roep je natuurlijk wel iets over je af. Er is natuurlijk niks mis met dat je tevreden bent over en met jezelf maar je kunt het ook overdrijven! Zie daar de oorsprong van de Chuck Norris grappen.

De beste manier om deze dag te vieren? Heel simpel: wees gewoon jezelf, wees gewoon ge-wel-dig!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.