10 juni – Nationale Moetenvrije Dag | Luchtmachtdagen Leeuwarden | Pinkpop | Oerol | Internationale Spoorwegovergang Dag | Start EK voetbal Frankrijk

Nationale Moetenvrije Dag

Het initiatief voor de eerste Nationale Moetenvrije Dag komt van Rick van Asperen, schrijver van het boek “De groeten met moeten”. “Zolang we blijven geloven dat we dingen van anderen moeten, ontkennen we het belang van onze eigenwaarde”, aldus Rick. Buiten dat, het woord moeten kan ook erg dwingend over komen. Tijd voor verandering en daarom is er vandaag voor het eerst de Nationale Moetenvrije Dag!

Niet omdat het moet…..

De uitdaging is om vandaag niet het woord moeten te gebruiken maar een synoniem hiervoor. Om je op weg te helpen heb ik een aantal woorden op een rijtje gezet die ongeveer hetzelfde betekenen als moeten.

behoeven dienen verlangen
behoren hoeven verplicht zijn
betamen horen willen
believen mogen zullen

 
Mijn meest favoriete alternatief voor het woord moeten is toch echt “motten”. 😉

Luchtmachtdagen Leeuwarden op 10 en 11 juni

Tijdens de Luchtmachtdagen geeft de Koninklijke Luchtmacht je de gelegenheid om kennis te maken met haar werkzaamheden in binnen- en buitenland. Tevens worden tijdens deze twee dagen allerlei activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld; je mag een stormbaan bestormen, kijken naar spectaculaire vliegshows of meedoen aan een speurtocht.

Weet je bijvoorbeeld dat:

  • F-16’s altijd paraat staan om ons luchtruim te beschermen (Quick Reaction Alert)?
  • F-16’s dijken in de gaten houden zodat we ‘droge voeten’ houden?
  • de luchtmacht samenwerkt met brandweer om bosbranden vroegtijdig te zien en te blussen?
  • de politie ondersteunt om voortvluchtige criminelen en drugslaboratoria op te sporen?
  • de luchtmacht meehelpt inlichtingen te verzamelen voor de VN-missie in Mali?
  • Nederland en andere EU-landen de vluchtelingenstroom rond de Middellandse Zee in de gaten houden?
  • de luchtmacht missies uitvoert boven het Midden-Oosten?

Pinkpop Festival 10, 11 en 12 juni

Vandaag begint Nederlands oudste en bekendste popfestival, Pinkpop! En wat een line-up is er dit jaar: Rammstein, Red Hot Chili Peppers, Paul McCartney, Doe Maar, Lionel Richie en James Bay.
Wat alleen te hopen is dat dit weekend de regen en onweersbuien Landgraaf links laten liggen. Neem voor de zekerheid wel een poncho mee!

Oerol Festival: 10 t/m 19 juni

Wat 35 jaar geleden begon als een klein festival op Terschelling is uitgegroeid tot één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Tien dagen lang op bijzondere locaties genieten van theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek, dat is het Oerol Festival!

Internationale Spoorwegovergang Dag

De International Level Crossing Awareness Day (ILCAD) wordt sinds 2009 georganiseerd door de International Union of Railways (UIC) in samenwerking met spoorwegmaatschappijen van over de hele wereld. Een groeiend aantal vervoersorganisaties, de Europese Commissie en de Economische Commissie voor Europa (UNECE) zijn ook betrokken bij de jaarlijkse bewustwordingscampagnes.
De campagne van 2016 richt zich op het onderwijzen van de risico’s bij het oversteken van spoorwegovergangen, het uiteindelijk doel is dat alle weggebruikers én voetgangers veilig een spoorwegovergang gaan oversteken.

Hoe zuur zijn de druiven…. zij gaan wel en wij gaan niet. Dan rest mij maar één ding, ik zeg: Hup België Hup!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.