afbeelding versterkt glamour day

10 april – National Glamour Day | Internationale Broers-en Zussendag

National Glamour Day

Het tijdschrift Glamour heeft in 2005 het initiatief genomen voor National Glamour Day. Ze pakken het meteen goed aan, maar liefst twee keer per jaar wordt dit winkel evenement georganiseerd. Eentje in het voorjaar en eentje in het najaar, de datum is variabel. Een nationale dag zowel in Nederland als wel in België. Wat Glamour is? Dat is één van de meest bekendste modetijdschriften ter wereld, opgericht in de Verenigde Staten in 1939. Wat Glamour Day is? Dat is de Black Friday voor de mode-industrie. Je kunt vandaag namelijk in winkels en webshops de nieuwste collecties met 20% korting kopen. Intussen gaat het om veel meer dan alleen mode. Ook veel make-up, parfum en haar- en bodyproducten kun je met 20% korting inslaan.

National Glamour Day kortingscodes

Tijdens de eerste jaren was het echt 1 dag waarop je met korting kon kopen. In de loop der jaren is het een evenement van meerdere dagen geworden. Sommige winkels beginnen al op donderdag en stoppen pas op zondagnacht 23:59. Wil je daadwerkelijk profiteren van alle kortingen dan heb je kortingscodes nodig. Klik op kortingscodes en dan kom je op de pagina terecht waar de kortingscodes opstaan. Bij Bol.com, De Bijenkorf, Douglas, Hans Anders, Wehkamp en Etos wordt de korting automatisch verwerkt.

Internationale Broers-en Zussendag

Of je nu spreekt over broers- en zussendag, broer- en zusdag of siblings day uiteindelijk draait het draait allemaal om hetzelfde: zeg tegen je broer en/of zus dat je van hem of haar houdt! De meeste Europese landen vieren broers-en zussendag op 31 mei. In de Verenigde Staten wordt deze dag op 10 april gevierd als nationale dag voor broers en zussen. Onze Nationale Broer en Zus Dag is in 2013 in het leven geroepen door Giel Beelen. Hij koos de datum 30 september voor Nationale Broer en Zus Dag, dit ter nagedachtenis aan zijn te vroeg overleden zus Saskia. In 2017 riep radiozender JOE 21 mei uit tot de Belgische Broer- en Zusdag.

Siblings Day in de rest van de wereld

Broers- en zussendag werd in 1998 door Claudia Evart bedacht als een soort eerbetoon aan haar te vroeg overleden broer en zus. Ze koos 10 april omdat dat de verjaardag was van haar overleden zus. Siblings Day is erkend door drie Amerikaanse presidenten, te weten: Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama. In 2014 is de Europese non-profitorganisatie ELFAC begonnen om 31 mei als Brothers and Sisters Day in Europa op de agenda te zetten. Er waart nog een Broers- en Zussendag rond. Deze wordt jaarlijks gevierd op de laatste zaterdag van maart.

Deel dit bericht