1 november – Dag van de Dode Links | Allerheiligen | Wereld Veganisme Dag | Movember | Nederland Leest

2e editie Dag van de Dode Links

Ken je dat frustrerende gevoel dat je krijgt wanneer je op een link klikt en dan “pagina niet gevonden” ziet? Super irritant voor de bezoeker maar dodelijk voor een website. Geen nood, daarvoor is nu Dag van de Dode Links opgericht. Iedereen kan op dagvandedodelinks.nl gratis checken welke doodlopers zijn/haar website bevat.

Ik heb dat ook gedaan en het blijkt dat er tientallen links niet werken. Nu heb ik niet te maken met conversie maar Google is so wie so niet blij met al die dode links. Hierdoor zakt de positie van mijn website in de zoekmachines en dat is niet goed voor de vindbaarheid van dagenvanhetjaar.nl.

Waarom 1 november?

Voor het succes van een website is het checken van dode links het hele jaar door van levensbelang. De initiator van Dag van de Dode Links, HVMP Internet Marketing, wil met deze dag daar meer aandacht voor genereren. Waarom op 1 november? Directeur Michel Droog legt het uit: “Wij laten ons al sinds onze oprichting graag inspireren door Mexico en de Maya-cultuur en op 1 november vieren de Mexicanen het feest Día de los Muertos, de Dag van de Doden. Vandaar”.

Allerheiligen

Op Allerheiligen herdenkt de Katholieke Kerk haar martelaren, heiligen zonder eigen feestdag of gedachtenis. In de protestantse kerk daarentegen worden Allerheiligen en Allerzielen niet gevierd. Allerzielen niet omdat ze de leer van het vagevuur ontkent, Allerheiligen niet omdat ze heiligenverering afwijst. Leuke bijkomstigheid (of niet): in een aantal landen is Allerheiligen een vrije dag.

Wereld Veganisme Dag

In 1944 creëerde de Brit Donald Watson een nieuw woord: vegan. Een woord die hij maakte van de eerste drie en de laatste twee letters van het woord “vegetarian”. Watson was een vegetariër die ook geen zuivel en eieren consumeerde, een vegetariër dus die net een stapje verder ging dan de gewone vegetariër. Om dat verschil te duiden verzon hij dus het woord “vegan”.

Op 1 november 1944 werd het woord “vegan” opgenomen in het woordenboek en werd de eerste Vegan Society opgericht. Dat is de reden dat wij op de datum 1 november Wereld Veganisme Dag vieren.

Movember

Movember is niet meer weg te denken. Daarom laten duizenden mannen in november hun snor staan. Waarom een snor? De snor staat namelijk symbool voor prostaatkanker. Dus hoe meer mannen meedoen hoe meer aandacht deze actie genereert, hoe beter prostaatkanker bespreekbaar én zichtbaar wordt! De mannen die meedoen zijn de Mo Bros, de vrouwen die hen steunen heten de Mo Sistas. Als je een echte Mo Bro of Mo Sista wilt worden volg dan het 3 stappen plan:

  • schrijf je in en begin op 1 november met een glad geschoren gezicht
  • laat je snor gedurende de 30 dagen van Movember staan en koester de haren op je bovenlip
  • vergroot de bewustwording en werf fondsen voor de gezondheid van de man

Nederland Leest

Het thema van de grootse openbare bibliotheken-campagne Nederland Leest 2018 is Voeding. De organisator Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft voor dit thema gekozen, en ik citeer: “Omdat wij zijn wat we eten”. Normaliter wordt er een klassieke titel heruitgegeven maar dit jaar wordt niet. Dit jaar krijg je het Geschenkboek Je bent wat je leest, met bijdragen over voeding van vijf specialisten: Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw. Het wordt een smakelijke maand!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.