afbeelding versterkt bord- en kaartspellendag

1 juni – Internationale Bord- en Kaartspellendag | Werelddag voor Ouders | Vrouwen Golf Dag | Bewustwordingsdag Narcistisch Misbruik | Dag van het Kind | Dag van het laatste Afscheid | Week van de Jonge Mantelzorger | Stripdagen Haarlem | Wereldmelkdag

Internationale Bord- en Kaartspellendag

Internationale Bord- en Kaartspellendag (International Tabletop Day) is enkele jaren geleden opgericht om het spelen van bord- en kaartspellen te promoten. In hun eerste jaar (30 maart 2013) was International Internationale Bord- en Kaartspellendag bijna intergalactisch te noemen. Spelers uit 64 landen verspreidt over zeven continenten volgde de livestream en deden mee. De organisatoren, video-entertainmentgroep Geek & Sundry, hadden bijna ook een bordspel op het internationale ruimtestation, maar ruimteregels en bureaucratische rompslomp stonden dat in de weg.

Dat is niet de reden dat ik het woord intergalactisch gebruikte. Op het YouTube-kanaal Geek & Sundry staat een web serie waarin Wil Wheaton en Felicia Day uitleg geven over bord- en kaartspellen. De Trekkies onder onder ons weten vast wie Wil Wheaton is en kunnen het woordgrapje intergalactisch plaatsen. Toch?

Hoe ga je Bord- en Kaartspellendag vieren?

Dan weet jij al wat de bedoeling is van Internationale Bord- en Kaartspellendag; trek het bordspel of dek met kaarten maar uit de kast. Het enige struikelblokje voor een avond vol jolijt is de volgende vraag: wie kent de spelregels nog? Oh ja voordat ik het vergeet, de grootste en leukste spellenbeurs van Nederland wordt dit jaar gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht op 6 en 7 november.

Werelddag voor Ouders

De Algemene Vergadering van de VN heeft in 2012 besloten dat elk jaar 1 juni de Werelddag voor Ouders is. Wat is de bedoeling van deze dag? De VN vindt dat het vandaag wereldwijd dé dag is om ouders (of verzorgers) te eren voor hun levenslange toewijding, hun liefde, verzorging, hun steun. En dat ouders zichzelf wegcijferen om hun kind(eren) een goede opvoeding te geven en op weg te helpen in het leven. Want zonder steun van de ouders lopen gezondheid, onderwijs en het emotionele welzijn van kinderen gevaar. Voor een volledige en harmonieuze ontwikkeling van hun persoonlijkheid moeten kinderen opgroeien in een familiale omgeving, begrip- en liefdevolle omgeving.

Behandel iemand zoals jezelf behandeld wilt worden!

Weet je waar ik echt een hekel aan heb? Als kinderen zeggen: “Ik heb er niet om gevraagd om op de wereld gezet te worden, dat was de keuze van mijn ouders”. Ik vind dat zo respectloos naar de ouders of verzorgers toe, dan denk ik: verrekte snotneus, weet je wel wat je ouders/verzorgers allemaal voor je doen en laten? In mijn ogen de belangrijkste basisregel voor respect: behandel iemand zoals jezelf behandeld wilt worden!

Vrouwen Golf Dag

Waarom een speciale golf dag voor vrouwen en meisjes? Om vrouwen sportief te verbinden, onderlinge banden aan te halen en om elkaar te inspireren. Hoe? Door een sportief gedeelte en een sociaal gedeelte aan te bieden. En deze opzet is overal ter wereld hetzelfde. Je kunt kiezen voor 4 uur basisinstructie, lessen en gezelligheid of het te splitsen in 2 aan 2. En wat ook hetzelfde is dat de vrouwen en meisjes die dag gestoken zijn in een kekke rood/witte golf-outfit.

Kortom. De dag geeft de gelegenheid om nieuwe vaardigheden aan te leren, te netwerken en deel uit te maken van de inspirerende mondiale golf community. Het is voor vrouwen en meisjes natuurlijk ook een mooie gelegenheid om golf te leren spelen in een niet intimiderende omgeving met gelijkgezinden.

Nog meer topics staan vol ongeduld te trappelen voor aandacht

Deel dit bericht