7 mei – Week van de Watersport ( 2 – 9 mei 2015 )


 
Na de eerste succesvolle editie in 2014 wordt de Week van de Watersport ook in 2015 georganiseerd en wel van 2 – 9 mei. Deze week is wat je noemt een branche overstijgend initiatief en wordt omarmd door: Stichting VWO, Hiswa Vereniging, Hiswa Amsterdam Boat Show, Hiswa te Water, Holland Surfing Association, Jachtbouw Nederland, KNRM, Telegraaf Vaarkrant, Wake – en Waterskiverbond, Brunswick, Yamaha, Raymarine, Scouting Nederland en Motorboot Magazine.

Week van de Watersport.

Tijdens deze week valt er van alles te beleven op het gebied van watersport, in de breedste zin van het woord. Niet alleen zeilen maar ook kitesurfen of suppen kun je gaan proberen. Suppen is stand up paddle surfing of peddelsurfen. Er worden door het hele land activiteiten georganiseerd door diverse Watersportverenigingen, Watersportclubs en Watersportbedrijven. Ook de laatste 3 dagen van de Week van de Watersport valt er nog genoeg te beleven op en rondom het water, klik op deze link voor een overzicht van alle activiteiten.
De weersvoorspelling voor vandaag, vrijdag en zaterdag: perioden met zon en kans op een enkele regenbui. Maar goed een echte watersportliefhebber laat zich niet afschrikken door een beetje water, toch?

Welke watersport heeft mijn voorkeur?

Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met de watersport. Tijdens de lagere schooltijd ben ik op schoolreisje geweest naar Heeg waar we gingen punteren en zeilen. Wat een heerlijke dagen hebben we daar gehad! Maar dat was niet de enige keer dat ik met zeilen in aanraking kwam, ben nog op zeilkamp geweest toen ik op de middelbare school zat, heb een week al zeilend Zeeland verkend en ben samen met mijn broer wezen zeilen in de haven van Napels.

Ook heb ik gedurende mijn tienerjaren een poging gedaan om te leren surfen maar dat bleek al gauw niet mijn ding te zijn. Hoe vaak ik wel niet met die surfplank midden op een plas lag te dobberen en het zeil niet meer omhoog kreeg, de keren zijn niet te tellen. Kwam al snel tot de conclusie dat kijken naar surfen ook leuk was.

Mijn ergste ervaring met de watersport was toch wel hangend aan een parachute achter een motorboot, doodsangsten heb ik uitgestaan. Heb nog net niet gegild maar scheelde niet veel.
Mijn pogingen om te leren waterskiën waren dapper maar talent had ik niet, kreeg mijn kont niet omhoog en mijn lenzen spoelde zo wat mijn ogen uit.

Conclusie: zeilen heeft toch echt mijn voorkeur!
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.