9 mei – Nationale Molendag / Meimaand – Fietsmaand


 
Wat is er nu mooier om vandaag een stukje te gaan fietsen en molens te gaan bezichtigen.
Daarna fiets je langs de Wereldwinkel om een pak fairtrade koffie te kopen en dan thuis genieten van een heerlijk “eerlijk” bakkie koffie.
Misschien houd je niet van fietsen maar ben je meer geïnteresseerd in de natuur. Nou dan kom je vandaag en morgen ook aan je trekken want Staatsbosbeheer organiseert een wandeling met een ervaren gids door de Oostvaardersplassen op zoek naar trekvogels.
Ben je een muzikant dan móét je vandaag naar Apeldoorn, daar wordt namelijk een zeer interessant event georganiseerd.

Nationale Molendag

Vandaag en morgen zijn er ruim 950 molens open voor bezoek. De molenaars hebben ook voor extra activiteiten gezorgd; van pannenkoeken bakken tot molenmarkten. Het wordt vandaag best lekker fietsweer, rond de 15 graden en kans op een buitje. Dus vergeet je poncho niet voor het geval dat.

De eerste Nationale Molendag was op 6 oktober 1973, georganiseerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Hollandsche Molen. Vanaf 1974 wordt vrijwel altijd de tweede zaterdag in mei gekozen voor de Nationale Molendag maar je kan sinds 2009 ook op de zondag terecht.
De ANWB organiseerde in diezelfde maand de Landelijke Fietsdag. Door deze twee dagen te combineren werden mensen aangespoord om op de fiets molens te gaan bezichtigen, slim plan! Sinds een tijdje bestaat de Landelijke Fietsdag niet meer, we hebben nu Meimaand-Fietsmaand.
De gehele maand worden door het hele land activiteiten georganiseerd, Voor meer info over fietsroutes en evenementen kan ik je het VVV aanraden

Muzikantendag

Muzikantendag on Tour; daar wil je bij zijn als je muzikant! Vandaag zal de Muzikantendag in Apeldoorn door Jan Douwe Kroeske worden geopend. Dat is an sich al een reden om er naar toe te gaan.
Maar wat kan je vandaag verwachten? Er is een afwisselend programma met panels, workshops, demopitches en clinics waar vele kopstukken uit de muziekwereld aanwezig zullen zijn. Buiten dat is dit hét netwerk – en informatie- event wat georganiseerd wordt door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl en 3FM/Serious Talent. Vandaag dus in Apeldoorn in Podium Gigant en op 6 juni bij Gebr. de Nobel in Leiden.
Geef je carrière een boost en ga!

Van alle speciale dagen die er vandaag zijn heb ik besloten om Nationale Molendag en Muzikantendag wat meer aandacht te geven. De andere speciale dagen wil ik je niet onthouden, het is vandaag ook:
Europadag; de dag waarop we de vrede een eenheid in Europa vieren.
Dag van de Eerlijke Handel / World Fair Trade Day; vandaag wordt aandacht gevraagd voor de impact van eerlijke handel voor miljoenen boeren in ontwikkelingslanden.
Wereld Vogeltrek Dagen; speciale aandacht voor de trekvogels

Volop keuze om vandaag en/of morgen iets te gaan ondernemen, ik wens je een fijn actief weekend!
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.