17 februari – Internationale Doe Vriendelijk Dag


 
We hebben het allemaal in ons, die vriendelijkheid maar soms komt het er niet uit omdat je met je verkeerde been uit bed bent gestapt en het koffiezetapparaat stuk was en daarboven op had je ruzie met je geliefde en de hond had binnen geplast. Een slechtere start kan eigenlijk niet maaaaar het is wel Doe Vriendelijk Dag dus het wordt een heerlijke dag vandaag, tis maar dat je het weet!

Ik heb me voorgenomen dat ik de Doe Vriendelijk Dag een goede invulling ga geven.

De eerste de beste vreemdeling die ik tegen kom zeg ik vriendelijk gedag, ik zwaai naar de postbode, geef de kassière een complimentje en ik gedraag me als een “heer” in het verkeer, ook al ben ik vrouw! Mijn schoonmoeder zal ik vandaag niet pesten, mijn partner geef ik een extra knuffel en ik zeg de tandarts af. Dat laatste is eigenlijk meer een vriendelijke daad voor mezelf en misschien ook wel voor de tandarts 😉

Heb jij geen idee hoe je vandaag de Doe Vriendelijk Dag invulling gaat geven? Ik zal je een paar tips geven aan de hand van spreekwoorden. Wat voor een nors en stug volk zijn we eigenlijk dat er welgeteld één spreekwoord is waar het woord vriendelijk zelf in zit; een vriendelijk gezicht brengt overal licht.

1) men vangt meer vliegen met honing/stroop dan met azijn > een vriendelijk woord opent deuren
2) met de hoed in de hand komt men door het ganse land > met vriendelijk zijn bereik je meer
3) de pil vergulden > een vervelende boodschap op een zo vriendelijk mogelijke manier brengen
4) iemand onder de kin strijken > iemand een complimentje geven

Maar pas wel op dat je het meent anders wordt er over je gezegd: hij speelt aap wat heb je mooie jongen.

De Doe Vriendelijk Dag is ontstaan in 2004 in Nieuw-Zeeland. Josh de Jong stond in de file en zag hoe automobilisten steeds agressiever en geïrriteerder raakten. Op dat moment dacht hij: wat zou het toch heerlijk zijn als iedere Nieuw-Zeelander gewoon aardig was voor een vreemdeling. En zo werd de Doe Vriendelijk Dag geboren. Josh en een paar vrienden kozen 1 september voor de Random Acts of Kindness Day omdat in Nieuw-Zeeland op 1 september de lente begint en het dus makkelijker te onthouden was.
 

Deel dit bericht