16 april – de Nederlandse Dag van de Slager

 

Vandaag organiseren ruim 400 slagers diverse activiteiten in hun slagerij. Dat kan variëren van een rondleiding tot een demonstratie half varken uitbenen en dat allemaal omdat het vandaag de Nederlandse Dag van de Slager is. Wil je meer weten over het slagersambacht of ben je gewoon nieuwsgierig hoe het bij de slager achter de schermen er aan toe gaat dan is dit jou dag! Op dagvandeslager.nl/deelnemers kun je alle deelnemende slagers en hun activiteiten terug vinden.

Slager heeft u varkenspootjes?

Als ik aan varkenspootjes denk dan denk ik aan de erwtensoep van mijn oma. En nee dat is geen fijne dierbare herinnering, wel de herinnering aan mijn oma maar niet aan de varkenspootjes in de erwtensoep.
Het beeld kan ik nog zo voor me halen, het was ergens in december en wij gingen bij mijn opa en oma op bezoek. Mijn oma had een pan erwtensoep gemaakt, nou daar hadden wij wel zin in! Plots zag ik wat komen bovendrijven in mijn soep, oooh dat was gruwen het was een varkenspoot waar de haartjes nog aanzaten. Ik ging bijna over mijn nek dat kan ik je vertellen.
Uiteindelijk heb ik wel de erwtensoep opgegeten maar die poot heb ik niet aangeraakt!

De Kunst van de Slager.

Dat is de slogan dit jaar, ik vind het al een kunst om uit te zoeken hoeveel verschillende soorten slagers er zijn. Geen idee of ik ze allemaal gevonden heb maar hier volgt mijn rijtje:
1) Biologische slager
2) Vegetarische slager
3) Halal slager
4) Duurzame slager
5) Keurslager
6) Ambachtelijke slager
7) Poelier
8) Scharrelslager

Hamburger van Kweekvlees.

Op 5 augustus 2013 werd de eerste hamburger van kweekvlees groots aan de wereldpers gepresenteerd. Deze hamburger werd ontwikkeld aan de Universiteit Maastricht met financiële ondersteuning door Google-oprichter Sergey Brin.
Kweekvlees of laboratoriumvlees of hoe je het ook wilt noemen, het klinkt allemaal erg Science-Fiction-achtig. Het is vlees kweken uit stamcellen van dieren, zal dat de oplossing worden voor onze overmatige vleesconsumptie en vleesproductie? Als de smaak goed is ben ik om.

Kunnen de lammetjes en kalfjes in de toekomst blijven dartelen in de wei? Ik hoop het wel!

Deel dit bericht