9 juni – Eerste Pinksterdag | Wereld Accreditatie Dag | Donald Duck Dag

Eerste Pinksterdag

Op Eerste Pinksterdag wordt herdacht dat de “Heilige Geest” neerdaalde over de apostelen en op Eerste Pinksterdag wordt eveneens de geboorte van de christelijke kerk herdacht. Volgens Wikipedia valt Pinksteren op de negenenveertigste dag ná Pasen of de vijftigste dag ván Pasen. Tis maar net hoe je het bekijkt, toch?

Het feesten met Pinksteren is bij de meeste onder ons wel blijven hangen maar waarom men feest niet. “Jullie moeten de Heer een graanoffer aanbieden uit de nieuwe tarweoogst. Jullie moeten dan uit je woonplaats brood meenemen om het voor de Heer omhoog te heffen…” (Leviticus 23:15-17). Met Pinksteren was de tarweoogst gerijpt en konden de eerste broden aan God worden geschonken. Daarom kwamen Joden uit het gehele land naar Jeruzalem om in de tempel de door God voorgeschreven offers te brengen en om te feesten!

Pinksterweekend staat garant voor veel activiteiten

Met Pinksteren kun je er lekker op uit trekken want er is weer meer dan genoeg te doen in Nederland; je kunt naar Pinksterfeesten, pop- en jazzfestivals en natuurlijk diverse pinkstermarkten. Klik hier voor een overzicht van de activiteiten tijdens het Pinksterweekend.

Wereld Accreditatie Dag

Wat betekent “accreditaite”? Accrediteren betekent letterlijk: vertrouwen geven. Een accreditatie is eigenlijk een soort van certificaat, dat aangeeft dat een product of dienst aan alle normen en wettelijke eisen voldoet. Het thema van WAD19 richt zich op hoe accreditatie van toegevoegde waarde is in de toeleveringsketens aka supply chain.

Wat verstaat men onder een supply chain? Een supply chain is het netwerk van leveranciers, distributeurs, fabrikanten, retailers en andere entiteiten die direct en indirect met elkaar verbonden zijn en hetzelfde doel hebben. De klant op een snelle, kwalitatief hoge en kostenefficiënte manier voorzien van producten en diensten. Accreditatie en andere hulpmiddelen spelen een belangrijke rol hierin. Want als een eindproduct of dienst positieve rapporten kan overleggen of een certificaat kan tonen zal het consumentenvertrouwen toenemen.

Donald Duck Dag

Op 25 oktober wordt in Nederland Donald Duck Dag gevierd maar in Amerika vieren ze dat vandaag. Waarom dat verschil? Op 25 oktober 1952 viel de eerste Donald Duck weekblad, toen als bijlage van het weekblad Margriet, op de Nederlandse deurmatten. Op 9 juni 1934 was Donald Duck voor de eerste keer te zien in de Disneyfilm “The Wise Little Hen” en daarom wordt die datum als ijkpunt aangehouden voor Donald Duc Day in Amerika. Zijn debuut optreden maakte zo’n indruk dat mensen brieven aan Walt Disney gingen schrijven met de vraag of die eend niet vaker kon meedoen, ze vonden die luidruchtige kwaaie eend in zijn matrozenpakje dolkomisch.

Hoe wordt Donald Duck Dag gevierd?

Er worden in Amerika sowieso allerlei activiteiten georganiseerd maar veel mensen gaan vandaag naar Disneyland om de kleine eend te eren. Wat daar dan een populaire bezigheid is dat ze dan selfies (#duckfie) maken met het weekblad Donald Duck in de hand. Wat ook veel mensen doen is de hele dag naar Donald Duck films en tv-series kijken. Of je doet een matrozenpakje aan en loopt de hele dag met een kwaaie kop rond. 😉

Deel dit bericht