8 februari – Rosenmontag | Chinees Nieuwjaar | Wereld Epilepsie Dag

Rosenmontag

Niet alleen in veel grote Duitse steden viert men Rosenmontag, in Nederland trekken vandaag ook de meest kleurrijke carnavalsoptochten door de straten van diverse steden. Één van de grootste carnavalsoptochten trekt door de straten van Beek- Berg en Dal, elk jaar weer een groot spektakel.

Wil je weten of er op Rosenmontag bij jou in de buurt een carnavalsoptocht is, klik hier. Ik hoop wel dat de optochten vandaag door kunnen gaan, gister werd er al een code geel afgegeven in verband met de harde wind.

Chinees Nieuwjaar

Vandaag is het Chinees Nieuwjaar! Omdat dit jaar Chinees Nieuwjaar op een maandag valt werd er in diverse Nederlandse steden het afgelopen weekend het Chinees Nieuwjaar al uitgebreid gevierd. Behalve in Den Haag en omstreken, daar viert de Chinese gemeenschap het komende Chinees Nieuwjaar Festival op zaterdag 13 februari 2016 in Den Haag Chinatown.

Vandaag kun je de traditionele Leeuwendans zien in Amsterdam. Op twee locaties zelfs; om 09.00 uur bij de Beurs van Berlage en om 17.30 uur bij de Bijenkorf.

Jaar van de Aap en het element Vuur

Volgens de Chinese kalender begint vandaag het Jaar van de Aap. De Chinese astrologie kent 12 dierenriemen (rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, schaap of geit, aap, haan, hond en zwijn) en 5 elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en negen feng shui getallen. Deze dierenriemtekens vertegenwoordigen allemaal karaktereigenschappen die betrekking hebben op personen die in dat jaar geboren zijn. Het Jaar van de Aap en het element Vuur zal ook op wereldniveau onder andere politieke- en economische verschuivingen laten zien. Het kan een roerig jaar worden!

Wat kunnen we verwachten

  • landen stellen het eigenbelang voorop en uit angst voor machtsverlies willen ze niet delen met elkaar, veel samenwerking zit er niet in dit jaar
  • dit jaar ruziën politieke partijen er vrolijk op los
  • het wordt een goed jaar voor speculaties zoals shortselling en handelen in aandelen.
  • investeerders hebben stalen zenuwen nodig want de fluctuaties zijn sterk
  • de economie laat structurele verbetering zien
  • trends worden gezet; qua fashion en levensstijlen zijn er veranderingen te verwachten.
  • nieuwe natuurrampen zullen plaatsvinden, daardoor komt er meer aandacht voor de klimaatverandering.
  • mensen willen gehoord worden en sommige groeperingen laten hun ideeën gepaard gaan met (nieuwe) aanslagen
  • binnen de wetenschap en de technologie zullen nieuwe zaken zich snel ontwikkelen

Wereld Epilepsie Dag

Op de 2e maandag van februari wordt de Wereld Epilepsie Dag gevierd. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij epilepsie en de ernst en impact ervan. Dit jaar met het thema: Yes, I can!
Daarentegen lanceert het Nederlandse Epilepsiefonds vandaag hun nieuwe campagne “Zicht op genezing”.

De campagne ‘Zicht op genezing’ brengt epilepsie onder de aandacht brengen. En dat is hard nodig want er heerst nog veel onwetendheid over epilepsie. Als je aan mensen vraagt of zij weten wat epilepsie is komt men vaker niet verder dan “mensen die schokken”. Die schokken zijn aanvallen die ontstaan door een plotselinge, tijdelijke verstoring van de elektrische prikkeloverdracht in de hersenen.

De collecte van het Epilepsiefonds is van 6 t/m 11 juni. Wil je meer informatie of heb je interesse om collectevrijwilliger te worden? Klik hier

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.