7 september – Nationale Indië herdenking | Baarddag | Dag voor de Gier | Dag van de Ziekte van Duchenne

Nationale Indië herdenking

Alweer een Indië herdenking? Is die niet pas geweest? Nee, je bent in de war met de herdenking van jongstleden 15 augustus. Dat was bij het Indisch Monument in Den Haag, waar men de capitulatie van Japan officieel herdacht. Op de eerste zaterdag van september wordt jaarlijks de Nationale Indië herdenking gehouden.

Nationaal Indië-monument 1945–1962

Dan wordt bij het Nationaal Indië-monument 1945–1962 in Roermond de ruim 6.200 jonge mannen en vrouwen geëerd en herdacht die gesneuveld zijn tussen 1945 en 1962 in de toenmalige overzeese rijksdelen Nederlands Oost-Indië en Nieuw-Guinea. Om 14.00 begint het formele gedeelte van de herdenking; voor het gehele programma, klik hier.

Wereld Baarddag

Een feestdag voor mannen én vrouwen met een baard, maar is een (volle ) baard dragen nog wel hip? Als je wilt weten wat de trend dit jaar is voor de baarden klik dan hier.

Klopt het of is het een broodjeaap verhaal dat onderzoek door microbioloog John Golobic van Quest Diagnostics? Voor zijn onderzoek heeft hij monsters onderzocht uit tig baarden, en wat blijkt? In sommige baarden zaten net zoveel bacteriën als in een gemiddeld toilet! Met deze informatie in mijn achterhoofd moet ik er niet aandenken om een man met baard te kussen. Maar goed, hoeveel bacteriën zitten er wel niet op een toetsenbord of een mobiele telefoon?

Internationale dag van de Gier

Omdat aasvreters zoals de gier niet echt een goede reputatie hebben wordt jaarlijks op de eerste zaterdag in september de International Vulture Awareness Day (internationale gieren bewustwordingsdag) gehouden. Een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor gieren maar ook een dag waarop het imago van de gier een beetje wordt opgepoetst. Gieren zijn een ecologisch vitale groep vogels die op een groot aantal plekken bedreigd worden op veel gebieden. Populaties van veel soorten staan onder druk en sommige soorten worden met uitsterven bedreigd.

Landgoed Hoenderdaell en Ouwehand Dierenpark

Vandaag zullen diverse organisaties uit allerlei landen activiteiten organiseren die in het teken staan van “de gier”. Klik hier voor een overzicht. Landgoed Hoenderdaell en Ouwehand Dierenpark staan in dat overzicht.

Het eerste weekend van september heet bij Landgoed Hoenderdaell SAFE the vultures weekend. Een themaweekend gewijd aan gieren, gevuld met verschillende activiteiten (zoals informatiestands, speurtochten en een loterij) met als doel mensen te onderwijzen en fondsen te werven!

En bij Ouwehand Dierenpark worden allerlei activiteiten georganiseerd om de kennis en het bewustzijn over gieren in het algemeen en de Zwarte Gier in het bijzonder te vergroten.

Dag van de Ziekte van Duchenne

Het is weer tijd voor World Duchenne Awareness Day. De dag waarop wereldwijd mensen in actie komen voor meer bekendheid omtrent Duchenne Spierdystrofie. Dit jaar lanceert de World Duchenne Organization de video Bring your ligth for the World Duchenne Awareness day. Een video die heel treffend de spontaniteit en emoties van de kinderen in beeld brengt. Bekijk de video maar eens en misschien tovert het ook een glimlach op jouw gezicht.

Fiets Duchenne de wereld uit!

Mountainbikers (aka de Duchenne Heroes) gaan de challenge aan om zich het snot voor de ogen te trappen en om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor het Duchenne Parent Project. De Heroes kunnen kiezen uit 7days epic (5 landen), 3days enduro (3 landen) of 3days cross-country (3 landen). De finish ligt in Well a/d Maas of La Roche en Ardenne. De opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar Duchenne Parent Project. Dit geld gaat naar onderzoek voor een medicijn en behandelingen die kinderen met Duchenne een beter en langer leven bieden.

Deel dit bericht