6 mei – Internationale Bellenblaasdag | Internationale Anti-Dieet Dag | No Pants Day

Internationale Bellenblaasdag

Op het moment dat Flip Looyen in 2011 op 6 mei de eerste Bellenblaasdag het leven in blies kon hij niet vermoeden dat in 2016 dit echt een wereldwijd evenement is. Van Australië tot Zimbabwe, overal worden vandaag zeepbellen geblazen. De vraag van de dag: kan het simultaan zeepbellen blazen zorgen voor een “vlindereffect”?*
*(het vlindereffect: één vlinder hoeft maar met haar vleugels te slaan om een groot omslagpunt te bewerkstelligen)

Waar kan je zeepbellen blazen?

Het draait bij de Bellenblaasdag om het hebben van plezier, ontspanning en verwondering en waar dat je dat doet maakt niet uit. Je kan thuis je zeepbellen blazen, of in het park of op het strand, elke plek is goed. Natuurlijk worden er ook activieteiten georganiseerd zoals in Deventer organiseert Monsieur Bart voor de 2e keer een Bellenblaas wandeling en in Hoogeveen wordt een Bellenblaasavond georganiseerd .
In het Goffertpark te Nijmegen kun je vanaf 13.00 meedoen aan een supergave bellenblaasactiviteit. Wil je bellenblazen maar je hebt geen spullen daarvoor? Geen probleem, er zijn bellenblaas attributen te leen en voor 50 cent mag je zoveel sop gebruiken als je wilt.

Internationale Anti-Dieet Dag

De reden waarom deze dag er is, is dat in 1992 een 15-jarig Engels meisje met maatje 42 zelfmoord pleegde omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was. En dat is dus wat beeldvorming doet met mensen! Dus gooi je Sonja Bakker boeken en andere dieet-boeken of apps maar uit het raam! Het is Internationale Anti-dieet dag vandaag! Op Anti-Dieet Dag gaat het om bewustwording en de zinloosheid van lijnen maar indirect dus ook over dat je tevreden bent met hoe je er uit ziet, ongeacht welke confectiemaat je ook draagt.

Wat kun jij doen op Anti Dieet Dag?

  • vandaag niet lijnen, ook als je normaal wel een dieet volgt
  • denk eens na over welke invloeden diëten heeft op je leven
  • niet op de weegschaal staan en jezelf niet meten
  • slachtoffers van eetstoornissen en onveilige afslankmethoden herdenken
  • op staan tegen vooroordelen en discriminatie op grond van gewicht en omvang
  • ga sporten en bewegen maar dan alleen om het goed voelt en gezond is

No Pants Day

Op No Pants Day draag je geen broek, jurk of rok! Op deze zonnige vrijdag de zesde mei word je daarom aangemoedigd ( uitgedaagd ) om gewoon eens lekker in je boxershort, onderbroek of string rond te lopen. Het is niet helemaal duidelijk tot hoever deze “traditie” teruggaat maar het wordt in Amerika sowieso al gevierd vanaf 1985/1986. Het idee achter deze dag is simpel: lol hebben! en het leven voor één dag even wat minder serieus nemen door géén broek, jurk of rok te dragen.

It may not create world peace, but it’ll certainly put smiles on the faces of those you meet”.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.