5 maart – Finale Wie is de Mol | Jeugdboekenweek (B)

Het leven draait om keuzes maken, zo ook vanavond! Om 19.30 begint de tweede kwalificatie voetbalwedstrijd voor de Olympische Spelen in Rio van onze Oranjeleeuwinnen tegen Noorwegen.
Om 19.45 begint de voetbalwedstrijd Groningen – PSV en tot overmaat van ramp begint om 20.30 de live uitzending van de finale van “ Wie is de Mol ”. Dat wordt keuzes maken! Zucht….

Wie is de Mol

Om klokslag 20.30 begint vanuit VondelCS (Amsterdam) de live uitzending. Eindelijk zullen we weten wie de Mol is, en hoe we dat allemaal hadden kunnen weten als de geheime aanwijzingen hadden gezien en begrepen. De Mol zal onthullen hoe hij/zij de andere kandidaten heeft misleid en hoe hij/zij de opdrachten heeft gesaboteerd.

Alhoewel ik geen molloot ben ben ik wel een echte fan. Iedere zaterdagavond zat ik gekluisterd aan de buis. Te proberen om alle geheime aanwijzingen te ontdekken, de titels van elke aflevering te toetsen aan de kandidaten, te raden wie de Mol is. Erg goed ben ik er niet in heel eerlijk gezegd, heb pas één keer geraden wie de Mol is.

Mijn Mol is Tim!

Klaas wordt door vele mensen gezien als de Mol, hij staat in de peilingen op 47% terwijl Tim op slechts 30% staat en Annemieke onderaan bungelt met 22%. Ik vind het bij Klaas allemaal iets te dik er boven op liggen dat hij de Mol is. Zal je 3 redenen geven waarom ik denk dat Tim de Mol is:

  • in aflevering 1 zegt Art dat hij de Mol pas weer in de finale één-op-één zou spreken. Tijdens aflevering 1 heeft Art al een onderonsje met Klaas en later spreekt hij Annemieke na de televisieopdracht. Tim is de enige met wie hij géén één-op-één heeft gehad.
  • als de kandidaten hebben ontdekt dat de Mol achterop het gewonnen “geld” staat afgebeeld, zegt Tim: “I’m on it”. Hoe duidelijk wil je het hebben 😉
  • Tim lijkt fanatiek maar neemt net overal iets te veel tijd voor en doet net hij iets niet hoort of begrijpt waardoor opdrachten mislukken.

Je kunt er bij zijn.

Iedereen is welkom om bij de live uitzending aanwezig te zijn. Binnen zal de zaal snel vol zijn, buiten is er volop ruimte en kun je alles via grote schermen volgen. Je hoeft hiervoor geen kaarten te kopen of je van te voren aan te melden. Het is een unieke belevenis om met al die honderden andere “Wie is de Mol” fans de ontknoping te beleven en de bordesscène met alle kandidaten bij te wonen.

Jeugdboekenweek 2016

De Jeugdboekenweek (voor lezers tussen 3 en 12 jaar) is het grootste boekenfestival van Vlaanderen en is een initiatief van Iedereen Leest. Jeugdboekenweek duurt van 5 tot 20 maart en heeft als slogan ‘Weg van de stad’.

Wil je weten welke activiteiten bibliotheken, scholen, boekhandels en culturele centra organiseren? Klik hier!

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.