5 februari – Wereld Nutella Dag


 
Nutella, wie smeert het niet op zijn boterham? Volgens de makers van Nutella, de Ferrero groep, wordt er zoveel van verkocht dat je de Nederlandse snelwegen er 24 keer mee kunt besmeren.

De Ferrero Groep

De banketbakker Pietro Ferrero openende in 1942 een laboratorium voor zoetwaren. Een moeilijke tijd want de Tweede Wereldoorlog was volop aan de gang. Door de oorlog was cacao schaars en duur. Aangezien Pietro uit een gebied kwam dat beroemd was om zijn hazelnoten wilde hij chocoladeproducten maken die als hoofdingrediënt hazelnoten bevatten. Na heel wat experimenteren is uiteindelijk Nutella in 1964 op de markt gebracht. De naam, pot en etiket zijn sindsdien onveranderd gebleven.

Nutella, alleen broodbeleg?

Nutella is meer dan alleen maar broodbeleg, er bestaan legio heerlijke recepten waar in Nutella is verwerkt. Ik zal enkele voorbeelden geven waarbij het water je in de mond loopt: loempiaatjes met mango en Nutella, chocolade fondant met gesmolten Nutella, bananenbrood met Nutella, kaneelbroodjes met Nutella, ijskoffie met Nutella, Nutella koekjes, rijstebrij met Nutella. Zorgt deze opsomming voor een culinaire inspiratie dan kan ik je de website van allesmetnutella.nl aanraden. Barstensvol lekkere recepten. Of je koopt één van de kookboeken die Nutella op de markt heeft gebracht. Ga lekker aan de slag en vergeet mij niet. 😉

Nugtella?

In 2013 werd Nugtella op de markt gebracht, ontwikkelt door een apothekersbedrijf in Californië. In de hazelnotenpasta Nugtella zat volgens de Amerikaanse fabrikant uitsluitend “medische marihuana” en was uitsluitend bestemd voor mensen die op doktersadvies medicinale cannabis mogen gebruiken. Je kunt je voorstellen dat Nugtella razend populair was bij de cannabis liefhebbers. En je kunt je voorstellen dat Nutella razend was op Organicaresca, de maker van Nugtella.
Er werd een rechtszaak aangespannen en als je vandaag op de website kijkt van www.organicaresca.org zul je zien dat Nugtella is verdwenen en dat Hazelnug Spread in de plaats is gekomen.
Zelfs pindakaas met cannabis is verkrijgbaar en bakboter. Allen onder de noemer Spreadibles maar je hebt ook Edibles, koekjes met THC. De belangrijkste werkzame bestandsdeel van cannabis is THC, dat veroorzaakt de psychologische effecten van marihuana.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht