afbeelding versterkt sterfadag Marilyn Monroe

5 augustus – Sterfdag Marilyn Monroe | Wereld Verkeerslichtendag | Nationale Oesterdag

Sterfdag Marilyn Monroe

Marilyn Monroe, het sekssymbool uit de jaren ’50 en inspiratiebron voor zangeressen als Madonna en Lady Gaga,  overleed op 5 augustus 1962 op 36 jarige leeftijd. Zij was de vrouw die mannen het hoofd op hol joeg en moeiteloos om haar vingers kon winden. Waar ze het meest bekend door geworden is is haar optreden op 19 mei 1962. Op die bewuste dag zong ze Happy Birthday Mister President voor de toenmalige Amerikaanse president én lover John F. Kennedy. Saillant detail; zijn vrouw zat naast hem!

5 augustus 1962 – Marilyn Monroe wordt dood aangetroffen in haar huis

Er is één onderwerp die de mensen vandaag de dag nog steeds bezig houdt; werd Marilyn vermoord of was het zelfmoord? Ik moet de aanhangers van de complottheorieën en zelfmoordtheorieën teleurstellen, géén van beiden is juist. Mijn bron is de zeer bekende en gerenommeerde forensisch patholoog dr. Richard Shepherd. Hij onderzocht bijvoorbeeld ook de dood van Michael Jackson, Whitney Houston, Lady Di (Princess of Wales) en Dodi Al Fayed.

Watskeburt?

Als officiële doodsoorzaak wordt “acute barbituraat vergiftiging” genoemd en men trok de conclusie dat Marilyn Monroe waarschijnlijke zelfmoord had gepleegd. Wat werd er in haar bloed gevonden dat “acute barbituraat vergiftiging” rechtvaardigde? Chloralhydraat en Nembutal kwamen in haar systeem voor. Slaappillen die ze voorgeschreven kreeg van haar huisarts dr. Engelberg, omdat ze al vanaf zeer jonge leeftijd leed aan slapeloosheid.

Was de huisarts verantwoordelijk voor haar dood?

Maar de combinatie van deze twee medicijnen kan volgens Dr. Shepherd een fataal effect op de luchtwegen hebben gehad. Het is merkwaardig dat ze beide slaappillen kreeg, aldus dr. Shepherd. Saillant detail is dat dr. Engelberg onder ede heeft verklaard dat hij géén Nembutal had voorgeschreven. Echter op het nachtkastje van Marilyn Monroe stonden onder meer een potje met chloralhydraat (datum op potje 06-07-62) en een potje nembutal (datum op potje 25-07-62), voorgeschreven door dr. Engelbert. Dr. Engelberg heeft overduidelijk gelogen onder ede!

Maar waarom? Bang voor de gevolgen van aantoonbaar medisch foutief handelen? Bang dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Marilyn Monroe? Marilyn’s dood kan volgens dr. Shepherd toegeschreven worden aan “dood door ongelukkige samenloop van omstandigheden”. Klik hier voor de documentaire over de autopsie van dr. Shepherd.

Wereld Verkeerslichtendag

De American Traffic Signal Company installeerde op 5 augustus 1914 een verkeerslichtsysteem op de hoek van East 105th Street en Euclid Avenue in Cleveland, Ohio. Dat is de reden dat we vandaag Wereld Verkeerslichtendag vieren. Wist jij trouwens dat ’s werelds eerste verkeerslicht al in 1868 in Londen verscheen? Dit door John Peake Knight uitgevonden handmatig bediende gas aangestoken verkeerslicht heeft helaas slechts één maand dienst mogen doen. Het explodeerde en de politieagent van dienst werd dodelijk verwond.

Rond 1890 was men er van overtuigd dat vanwege het toenemend aantal verkeersdoden en gewonden er “iets” moest komen om het verkeer te regelen. Ene Earnest Sirrine uit Chicago introduceerde in 1910 het eerste automatisch geregelde verkeerslicht. Het gebruikte enkel de woorden STOP en PROCEED. En deze woorden werden niet verlicht. Het eerste elektrische tweekleurig verkeerslicht werd in 1912 uitgevonden door de Amerikaan Lester Wire, een detective bij de politie van Salt Lake City. Leuk feitje: het eerste driekleurige stoplicht stamt uit 1920.

Nationale Oesterdag

Mensen die me kennen weten dat ik veel praat. Maar over oesters ben ik zo uitgepraat. Gatverderrie, wat vind ik die dingen er onsmakelijk uitzien. Of het nu Nationale Oesterdag is of niet, je zult mij niet snel een oester naar binnen zien slurpen. Ik zag op het alwetende internet dat voorgaande jaren diverse restaurants waren die iets speciaals deden op Nationale Oesterdag. Of dat dit jaar ook zo is weet ik niet. Wat ik wel weet, en daarom ook speciaal deel op Nationale Oesterdag, is dat de organisatoren van het Oesterfestival druk bezig zijn met de voorbereidingen voor het Oesterfestival.

Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met alle geldende coronamaatregelen van het moment. Maar al die maatregelen zullen niet de reden zijn dat het oesterfestival weekend niet een feestelijke happening wordt. Gelukkig voor iedereen die niet van oesters houdt; je kunt ook mosselen en kreeft eten op het oesterfestival.

Deel dit bericht