stop met roken

31 mei – Stop met Roken Dag | Eerste Pinksterdag | Dag van het Cabinepersoneel Papegaaien dag | Blondjes dag | Week van de Bij

Stop met Roken Dag

Uit onderzoek van het RIVM en de GGD blijkt dat Nederlanders ongezonder zijn gaan leven sinds de beperkingen vanwege de corona-epidemie. We eten meer, we bewegen minder en een kwart van de rokers onder ons is meer gaan roken. En als we de cijfers uit China mogen geloven dan belanden besmette rokers twee keer zo snel op de intensive care dan een besmet persoon die niet rookt. En mensen met obesitas lopen ook meer gevaar.

Mocht je vandaag geïnspireerd raken om te stoppen met roken dan wil ik je wel waarschuwen om dan niet te grijpen naar de e-sigaret als vervanging of als hulp bij het stoppen. Niet zolang geleden werd er weer gewaarschuwd om niet een e-sigaret te gaan gebruiken. Op zorgnu.avrotros.nl staat een interessant artikel hierover.

Stop met de anti-tabak hetze!

Als ex-roker zal ik roken nooit promoten maar zeker ook niet veroordelen. Het is en blijft je eigen keuze! Wat ik wel veroordeel is de hetze die nu al jaren aan de gang is tegen mensen die roken. Als het zo doorgaat mag je straks ook niet meer in je eigen voor-, achtertuin of balkon roken. Kom op mensen, doe toch eens normaal. Worden er soms schokkende foto’s op bijvoorbeeld de hamburgerdoosjes van McDonald’s gezet of op de bierflesjes van Bavaria? Precies, dat bedoel ik!

Eerste Pinksterdag

Op Eerste Pinksterdag wordt herdacht dat de “Heilige Geest” neerdaalde over de apostelen en op Eerste Pinksterdag wordt eveneens de geboorte van de christelijke kerk herdacht. Volgens Wikipedia valt Pinksteren op de negenenveertigste dag ná Pasen of de vijftigste dag ván Pasen. Tis maar net hoe je het bekijkt, toch?

Het feesten met Pinksteren is bij de meeste onder ons wel blijven hangen maar waarom men feest niet. “Jullie moeten de Heer een graanoffer aanbieden uit de nieuwe tarweoogst. Jullie moeten dan uit je woonplaats brood meenemen om het voor de Heer omhoog te heffen…” (Leviticus 23:15-17). Met Pinksteren was de tarweoogst gerijpt en konden de eerste broden aan God worden geschonken. Daarom kwamen Joden uit het gehele land naar Jeruzalem om in de tempel de door God voorgeschreven offers te brengen en om te feesten!

Internationale dag van het Cabinepersoneel

International Flight Attendant Day (Internationale dag van het Cabinepersoneel) wordt door duizenden cabinepersoneelsleden gevierd. Waarom er wordt gesproken over cabinepersoneel? Geen idee, het zijn en blijven in mijn ogen gewoon stewardessen, stewards en pursers. Maar als ik er even wat langer over nadenk is het toch logisch, want de naam cabinepersoneel dekt de gehele lading natuurlijk.

In ieder geval is Dag van het Cabinepersoneel een dag waarop passagiers eens stil zouden moeten staan bij de rol van het cabinepersoneel. Het zijn echt geen veredelde serveersters of obers, ze doen veel meer dan alleen maar een drankje of een hapje rondbrengen. Het is een pittige opleiding, en dat weet ik toevallig uit eerste hand. Mijn oudste bonuszoon heeft een aantal jaren geleden de opleiding gevolgd en met vlag en wimpel geslaagd. Helaas zit hij nu dankzij de corona-pandemie werkeloos thuis. Iemand toevallig interesse om een hardwerkende 26-jarige ex-purser aan te nemen? Liefst omgeving Utrecht. Ik hoor het graag!

Consequenties lockdown

Voorgaande jaren sloot ik deze topic af met de zin: Wees vandaag eens net zo aardig voor het cabinepersoneel als zij voor jou zijn. Afgesproken?. Door de corona-pandemie wordt er amper gevolgen. Zakenvluchten en zo gaan door, maar het vervoeren van massa’s toeristen ligt op zijn kont. De consequenties van de lockdown treft het personeel hard. Vliegtuigmaatschappijen vallen om, degene die het hoofd nog boven water kunnen houden moeten ook inkrimpen. Anders vallen ook zij om. Wil je vandaag toch het cabinepersoneel een hart onder de riem steken wens hen dan op sociale media een fijne Dag van het Cabinepersoneel en gebruik daarvoor hashtag #FlightAttendantDay.

Wat staat er nog meer in de agenda voor vandaag?

Deel dit bericht