kinder yoga dag

3 april – Kinder Yoga Dag | Chocolademoussedag | Wereld Feestdag

5e editie Internationale Kinder Yoga Dag

In 2016 organiseerde Teresa Anne Power de allereerste Internationale Kinder Yoga Dag. Een dag om wereldwijd stil te staan bij de gezondheid en het welzijn van de jongeren. Teresa is geen onbekende in de wereld die yoga heet. Zij is een internationaal erkende kinderyoga expert, keynote speaker en auteur van het boek The ABCs of Yoga for Kids. Kortom, een dame die weet waar over ze spreekt. Zij pleit er voor dat kinderen 5 minuten per dag aan yoga doen. Vijf minuten zijn genoeg om de mentale en fysieke gezondheid van kinderen een geweldige boost te geven.

Als ik in deze tijd jonge kinderen had gehad dan had ik hier serieus aan meegedaan. Normaal gesproken moeten kinderen al zoveel, er is haast geen ruimte meer om gewoon kind te zijn. Door yoga te doen kunnen kinderen en ouders samen een moment van rust vinden en de gedachten los laten tijdens deze heftige quarantaine tijd.

Kids’ Yoga Day 2020: alleen online evenementen

In 2019 gaven meer dan 400 yoga-ambassadeurs uit 32 landen en in 43 Amerikaanse staten aan meer dan 30.000 kinderen simultaan een 5 minuten durende yogasessie. Online werd toen ook massaal meegedaan. Dit jaar hebben zich (tot nu toe) 31 landen, 41 staten van de 50 Verenigde Staten en in totaal 98.000 kinderen aangemeld op kidsyogaday.com. Door COVID-19 (corona) zijn dit jaar alleen online lessen te volgen!

Chocolademoussedag

We mogen de man van de Oostenrijkse aartshertogin Marie-Antoinette, zijnde Lodewijk XVI August van Frankrijk, wel dankbaar zijn. Volgens de overlevering was hij het die zijn Zwitserse dienaar Charles Fazi vroeg om een recept op basis van chocolade uit te vinden. Et voila, zo is de chocolademousse ontstaan. Of was het toch de schilder Henri de Toulouse-Lautrec de officiële uitvinder van chocolademousse? Maakt mij niet uit, zonder één van de twee in ieder geval géén chocolademoussedag.

Maar even wat anders

Loopt bij jou ook al het water in de mond wanneer je het woord chocolademousse leest? Bij mij wel, dan beeld ik me in dat ik mijn dessertlepel tot op de bodem in die heerlijk dikke romige chocolademousse duw. Vervolgens breng ik de lepel richting onderkant van mijn neus en verdwijnt het hemelse bruinegoedje langzaam in mijn mond. Zachtjes zuig ik de substantie van mijn lepel en dan volgt een smaakexplosie in mijn mond. Mijn smaakpapillen slaan op tilt, en alles tintelt. Wat kan ik genieten van deze delicatesse. Hoef je vast niet te vertellen hoe ik chocolademoussedag ga vieren.

Wereld Feestdag

Het idee van een wereldwijde feestdag komt uit het boek Flight: A Quantum Fiction Novel geschreven door Vanna Bonta, een Italiaans-Amerikaanse schrijver en actrice. De roman eindigt met het aftellen (op 3 april 2000) naar een wereldwijd massa-gesynchroniseerd feest die de hele mensheid verenigd. Het feest der feesten zal ons verenigen!

World Party Day (P-day)

Fans namen het idee van een wereldwijd synchroon feestvieren over en organiseerde op 3 april 1996 de eerste World Party Day (bekend als World Party I). Het achterliggende idee van World Party Day (P-day) is dat niet vrede het tegenovergestelde van oorlog is maar feest! Een feest, zonder religieuze of politieke banden, waar je het “universeel mensenrecht op plezier, op vrede, en op het leven” viert. Hoe mooi zou het toch zijn als een wereldwijd synchroon feest de mensheid zou verenigen en oorlogen overwon.

Deel dit bericht