afbeelding versterkt lasergame dag

28 maart – Internationale Lasergame Dag | Week van het Geld (NL)

Internationale Lasergame Dag

Op 28 maart 1984 opende uitvinder George Carter III de eerste lasergame hal (Photon Center). Ter ere van het 30-jarige bestaan werd 28 maart uitgeroepen tot International Laser Tag Day zoals de Internationale Lasergame Dag over de grote plas heet. Laurie Jean Britton, een blogger en lasergame enthousiasteling uit de staat New York, had zich ten doel gesteld om in alle 50 Amerikaanse staten te gaan lasergamen. En 5 jaar later, uitgerekend op Internationale Lasergame Dag, voltooide zij haar missie. Britton is de eerste persoon die dit heeft bereikt. Zij heeft de vijfjarige reis gedocumenteerd en is te zien op haar website, www.tiviachickloveslasertag.com.

Op 28 maart 2019 bezocht zij de 50e staat waar zij ging lasergamen. Laat dat nu uitgerekend de staat Texas zijn, daar waar 35 jaar geleden de eerste lasergame hal werd geopend. Laser Quest North Richland Hills was de gastheer van het speciale evenement. Op die heugelijke dag werd Laurie Jean Britton vergezeld door de lasergame-uitvinder George Carter III. Carter ontving een plaquette ter herdenking van het 35-jarig jubileum

Welke film stond aan de basis?

Geïnspireerd door de film Star Wars Episode IV bedacht uitvinder George Carter III het spel lasergame. Hoe dan? Uitvinder George Carter III wilde traditionele kinderspelletjes, zoals tikkertje, moderniseren. Geïnspireerd door de geweren die hij in Star Wars zag ontwierp hij een lasergeweer. Het heet dan wel lasergeweer maar er komt geen laserlicht aan te pas. Omdat mensen niet op elkaar mogen schieten met een laserstraal is voor het lasergeweer gekozen voor een infrarode straal.

Het geweldige gezelschapsspel heeft zich wereldwijd giga ontwikkeld. Volgens een gerenommeerde lasergame website kun je alleen al in Nederland op meer dan 50 plaatsen terecht voor een potje lasergamen. Internationale Lasergame Dag wordt uiteraard gevierd met allerlei aanbiedingen. Tenminste in de VS. In Nederland? Geen idee!

Lasergame spelen komen in meerdere varianten voor

Met simpel zeggen ik ga lasergamen ben je er niet. Lasergame spelen komen in meerdere varianten voor: je kunt bijvoorbeeld gaan SWAT lasergamen of Virtual Reality lasergamen, een potje Lasertag (tikkertje) of LaserQuest spelen. Speel je alleen of in een groep, speel je binnen of buiten enzovoort. Te veel keuzes om allemaal te benoemen.

Week van het Geld (NL)

Het doel van de Week van het Geld is om kinderen op een zo jong mogelijke leeftijd al financieel bewust te maken zodat ze als jong volwassenen, en in hun latere leven, niet in de financiële problemen raken. Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, opent vandaag de 11e editie van de Week van het Geld in de Kunsthal in Rotterdam. Het thema van doekoe tot digi! gaat over de toenemende digitalisering van geld, zoals contactloos betalen, internetbankieren en digitale betaalverzoeken.

De Week van het Geld in België

In België is het niet alleen een week gericht op het onderwijs. Het doel van de Belgische Week van het Geld (21 maart – 27 maart) is geldzaken ook voor het brede publiek bespreekbaar te maken en extra aandacht te schenken aan financiële vorming. De week is een initiatief Wikifin.be. De Week van het Geld loopt gelijktijdig met de Global Money Week en de European Money Week.

Deel dit bericht