afbeelding versterkt pay it forward day

28 april – Pay it Forward Day | Internationale Geluidsbewustwordingsdag | Internationale Dag van de Geleidehond | Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk | Internationale Gedenkdag voor Arbeidsslachtoffers

Pay it Forward Day

Het idee voor Pay it Forward Day is ontstaan naar aanleiding van de film “Pay It Forward”. Misschien heb je het boek gelezen of misschien de film uit 2000 wel gezien. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet wist waar het over gaat. In het kort: De jonge hoofdpersoon heeft een aan alcohol verslaafde moeder en hij krijgt een opdracht van zijn maatschappijleer leraar: bedenk een manier om de wereld te verbeteren. Dat doet hij dus. Het plan: doe een goede daad voor 3 mensen, die op hun beurt ook weer 3 goede daden gaan verrichten. Daar gaat de film en boek Pay it Forward van Catherine Ryan Hyde over.

Wanneer was de eerste Pay it Forward Day?

Mede door het boek van Catherine Ryan Hyde is in 2000 de Pay It Forward Foundation opgericht. Zij dragen het PIF-principe uit en willen op die manier mensen bewust maken van de essentie van sociale verbondenheid. In 2007 werd de eerste Pay it Forward Day georganiseerd door de Australische Blake Beattie. Aan deze dag werd vorig jaar in 86 landen aandacht gegeven. Miljoenen mensen hebben een goede daad verricht. Nu zijn wij aan de beurt.

26e editie Internationale Geluidsbewustwordingsdag

Center for Hearing and Communication richtte in 1996 International Noise Awareness Day (INAD) op. Doel is om mensen voor te lichten over de schadelijke effecten van lawaai op het gehoor, de gezondheid en de kwaliteit van leven. Deze 26e editie heeft Bescherm je gehoor, bescherm je gezondheid! als thema. Waarom maken we ons zo druk om ongewenst geluid? Hier om. Op korte termijn veroorzaakt lawaai stress (een vaststaand feit) en stress is gevaarlijk voor onze gezondheid.

Op de lange termijn veroorzaakt lawaai gehoorverlies. En gehoorverlies zelf is schadelijk voor onze gezondheid en ons welzijn. Een groeiend aantal onderzoeken brengt gehoorverlies in verband met sociaal isolement, depressie, een verhoogd risico op vallen en zelfs het ontstaan ​​van de ziekte Alzheimer en andere vormen van dementie. Er valt zoveel te winnen door samen te werken om een ​​stillere, vreedzamere wereld te creëren. Onze gezondheid hangt ervan af!

Internationale Dag van de Geleidehond

Op de laatste woensdag van april wordt sinds 1992 traditiegetrouw wereldwijd de blindengeleidehond en het werk van blindengeleidehondenscholen internationaal onder de aandacht gebracht. Geleidehonden (ook wel blindengeleidehonden genoemd) zijn assistentiehonden die speciaal zijn geselecteerd en getraind om blinden en zwaar slechtzienden veilig door het verkeer en langs obstakels te leiden.

Vandaag start de 5 jaar durende campagne Strengthening Connections. Deze campagne heeft als doelstelling het voor blinden en slechtziende makkelijk te maken om een gekwalificeerde geleidehond te krijgen.

Verder staan er nog 2 net zo belangrijke dagen op de agenda:

Deel dit bericht